SAMSUN'DA PROTESTO İÇİN BORDROLARINI YAKTILAR

SAMSUN'DA PROTESTO İÇİN BORDROLARINI YAKTILAR
Türkiye Kamu-Sen Samsun Temsilciliği üyeleri, memur maaşlarına yapılan artışı protesto etmek için bordrolarını yaktı.

Memur maaşlarına yapılan yüzde 4'lük zammı protesto etmek için Türkiye Kamu-Sen Samsun Temsilciliği üyeleri Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya geldi.

1-013.jpeg

Burada bir basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Keskin, ''3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklimizin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. TÜİK’in rakamlarına göre, geçen yıl gıda fiyatları ortalama %10,9; mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmışken, maaşlara %4 zam yapmak, memur ve emeklilerle alay etmektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönmüştür. Hedef enflasyonu düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi enflasyon canavarına teslim etmişlerdir. İktidar 2019’daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam %9,2 zam yapmıştır. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise, 2019’da gerçekleşen enflasyonun kat kat üzerindedir.

13.jpeg

Eğitim, sağlık, ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Ekmeğimiz bile %13,5 zamlanmıştır. Buna rağmen memurlara 2020 yılı için %4+4, 2021 için ise %3+3 zam yapılması öngörülmüş, adeta ekonomi ile maaş zamlarının ilişkisi tamamen kesilmiştir. Yeniden değerleme oranları %22,58 olarak belirlenirken memur maaşlarına %4+4 zam yapmak hangi adalet anlayışıyla bağdaşmaktadır?  Gerçekler ortadayken çocuk parası, aile yardımı, doğum, ölüm yardımları, ek ödemeler, ek dersler, fazla mesai ücretleri ve tazminatlara da ayrıca bir artış yapılmamıştır.Duruma bakıldığında bu yıl da maaşların eriyeceği, alım gücünün düşeceği açıktır. Toplu sözleşme tiyatrosuyla, memurlarımız 2021 sonuna kadar devreden çıkarılmıştır. Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Bizler, Türkiye Kamu-Sen olarak, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum