SAMSUN'DA ONBİNLERCE HACI ADAYI KURA ÇEKİLİŞİNİ BEKLİYOR

SAMSUN'DA ONBİNLERCE HACI ADAYI KURA ÇEKİLİŞİNİ BEKLİYOR
Samsun'da hacca gitmek için kayıt yaptıran ve kurada isminin çıkmasını bekleyen hacı adaylarının sayısını açıklayan İl Müftüsü Veysel Çakı, senelerce kurada ismi çıkmayan vatandaşların kurada çıkma olasılığının fazla olduğunu söyledi.

ONBİNLERCE KİŞİ BEKLİYOR

Kişinin ömründe bir defa yapabileceği hac ibadetinin maddi durumu yeterli olan müslümanlara farz olduğunu kaydeden İl Müftüsü Veysel Çakı, "Suudi Arabistan, Kâbe'nin çevresindeki inşaatları gerekçe göstererek her müslüman ülkeye nüfusunun binde biri kadar kontenjan veriyor. Kontenjan kuralı olduğu içine her müracaat eden hacı adayı müracaat ettiği sene hacca gidemiyor. Samsun'da geçtiğimiz yıllarda kayıt olmuş, kayıt yenilemiş ama sırasını bekleyen 23 bin 961 hacı adayımız var. Bu adayların arasında 5 yıllık vatandaşlar da var 7 yıllık vatandaşlar da. 2016 yılında da yeni kayıtta Samsun genelinde 16 bin 530 kişi hacılık için müracaatta bulundu. Yani şu anda Samsun'da geçmiş kayıtlar ve 2016 yılında yapılan yeni kayıtlarla beraber toplamda 40 bin 491 tane hacı adayımız ön kayıt yaptırmıştır" diye konuştu.


"BEKLEYENLERİN ŞANSI DAHA YÜKSEK"

Hacca gitmek için kuraya katılanlar arasında senelerdir bekleyen adayların kurada çıkma şansının daha yüksek olduğunu belirten Çakı, "Hacca gidecek hacı adaylarının belirlenmesi için bu yıl yine kura çekilecek. vatandaşlarımız bekleme yılına göre katlanarak kuraya giriyor. Yani 2 yıldır bekleyen vatandaş 2 çarpı 2 sonucunda 4 defa torbaya ismi yazılıyor. 4 yıldır bekleyen kişinin ise 4 ile 4'ün çarpımı olan 16 kez ismi yazılıyor. Yani bu sene kaydolan kişiyle 5 yıldır kurada seçilmeyi bekleyen hacı adaylarımızın şansları aynı değil. Senelerdir bekleyenler biraz daha avantajlı durumda" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.