Samsun'da nefes kesen kurtarma

Samsun'da nefes kesen kurtarma
SAMSUN'da limana yanaşmaya çalışan 1951 grostonluk 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Gemideki mürettebat helikopterle kurtarıldı.

10 mürettebatı bulunan geminin kurtarılması için ekipler bölgeye sevk edildi. Kurtarma ekipleri, fırtına nedeniyle gemiye yanaşamadı. Havadan destek istendi. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Samsun'da fırtına ile birlikte bir geminin yan yatmasına neden oldu. Ukrayna'dan Samsun'a gelen soya yüklü kuru yük gemisi, limana yanaşmak istedi. Yükünü boşaltmak için limana yanaşmaya çalıştığı sırada Karadeniz'in azgın dalgaları yenik düşen 1951 grostonluk 'Gulf Rıo' isimli Karayipler'de iki adadan oluşan 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı gemi, sürüklenerek yan yattı. Kıyıya yaklaşık 50 metre mesafede su alıp yan yatan gemiyi kurtarmak için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve deniz polisi ekipleri seferber oldu. Botlarla gemiye yanaşıp içinde bulunan 10 mürettabatı kurtarmak isteyen ekipler azgın dalgalar nedeniyle yanaşamadı. Bu nedenle havadan destek istendi. 90 metre uzunluğunda 12 metre enindeki geminin ve içinde bulunan mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor.

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi. Ünal, "Gemi limana yanaşmak istediği sırada dalgalar tarafından sürüklenmiş ve yan yattı. Geminin kurtarılması için tüm ekiplerimiz seferber oldu" dedi.

10 MÜRETTEBAT HELİKOPTERLE KURTARILDI

Samsun'da yan yatıp karaya oturan 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı yük gemisinde mahsur kalan 10 mürettebat şiddetli fırtına nedeniyle botlarla kurtarılamayınca Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın helikopteri devreye girdi. Helikopterle gemideki personel tek tek alınarak kıyıya taşındı. 10 kişi, burada bekletilen ambulansta ilk sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Geminin kurtarılması için yapılacak hasar tespit ve kurtarma çalışmasının şiddetli fırtına nedeniyle bugün yapılamayacağı belirtildi.

KURTARMA EKİBİ DENİZE DÜŞTÜ

Öte yandan gemi mürettebatını kurtarma çalışmalarına katılan içinde 3 personel bulunan Sahil Güvenlik botu da fırtına nedeniyle devrildi. Denize düşen 3 personel diğer görevliler tarafından kurtarıldı. Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, gece saat 04.30 sıralarında Samsun limanı açıklarında bulunan buğday ve soya yükle geminin fırtınanın etkisiyle atmış olduğu iki demirden bir tanesini koptuğunu ardından da karaya oturduğunu belirterek, "Gemi yabancı bayraklı ama armatörü Türk. Kurtarılan personelin sağlık durumları iyi" dedi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.