Samsun'da, Mescid-i Aksa baskını protesto edildi

Samsun'da, Mescid-i Aksa baskını protesto edildi
Samsun'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik askeri müdahalesi protesto edildi.

Cuma namazı çıkışında Büyük Cami önünde toplanan yüzlerce kişiden oluşan grup Filistin bayraklarıyla, sloganlar eşliğinde Mecidiye Caddesi boyunca yürüdü. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa içerisine girerek cami avlusunu savaş alanına çevirmesini ve 27 kişinin yaralanmasını protesto eden grup yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yaptı.

Filistin'de Müslümanların en mahrem mekanlarının pervasızca saldırıya uğradığına vurgu yapılan açıklamada, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in 'Üç kutsal mescitten biridir' diye işaret ettiği Kudüs'teki Mescid-i Aksa'mız siyonistlerce saldırıya uğradı. Mescide giren katil sürüleri Kur'an-ı Kerim'leri parçaladılar. Eli kanlı bu alçaklara böyle bir cesareti veren ne? Bir avuç siyonist katil, milyonlarca Müslümanın gafletinden yararlanarak Kudüs'ü İslam'dan temizlemek için harekete geçiyor. Her türlü insani değerden uzak bu siyonist çetenin Filistin'de bir ur gibi büyümesindeki en büyük neden Müslümanların bir vahdet oluşturamamasıdır. Coğrafyamız halkına ihanet eden onlarca kukla yönetimlerden oluşuyor. Kendi halkına karşı acımasız olan bu yönetimlerden asla bir umut sâdır olmayacaktır. Yapılması gereken, gerek ülkemizde, gerekse bölgemizde kardeşlik bilincini diri tutmaktır. Bu kardeşlik bilincinin merkezi, mezhebine ve etnik yapısına bakmadan tevhid ve adalet üzerine bir dünya inşa etmektir." denildi.

Yürüyüş, Mavi Marmara baskınında İsrail askerleri tarafından şehit edilenlerin isimlerinin tekbirler eşliğinde okunmasıyla sona erdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.