Samsun’da Maneviyat Yüklü Turnuva

Samsun’da Maneviyat Yüklü Turnuva
1453 Fatih Spor kulübü tarafından her yıl düzenlenen 'Sokak Futbol Turnuvası' bu yıl maneviyatı yüklü bir organizasyon ile gerçekleşecek.

 

 Şehit Komando Er Hüseyin Kaşka Parkı'nda (Fatih Parkı) düzenlenecek ve Umre ziyareti ile Çanakkale gezisi gibi büyük ödüllerin olduğu turnuvaya katılacak olan yaklaşık 60 takımın adı ise Samsun'un şehitlerinin isimlerinden oluşacak. Büyük ödül olarak ise dereceye giren takımlar umre ziyaretine gönderilecek.

PROJE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

1453 Fatih Spor Kulüp Başkanı Tonguç Ali Anıl, Şirinler Taraftar Grup Başkanı Mehmet Soykan, Şehzadeler Taraftar Grup Başkanı Mehmet Çetir, Atakum Taraftarlar Grup Başkanı Erkut Erbil ve Arnoma Medya Sahibi Erkan Hoş'un içerisinde bulunduğu düzenleme komitesi tarafından organize edilen turnuvanın adına 'Şehitlere Saygı Futbol Turnuvası' adı verildi. Turnuvaya katılacak olan her takımın adı vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak, canları pahasına mücadele eden şehitlerimizin hatıralarını ve isimlerini yaşatmak adına Samsun'un şehitlerinden oluşuyor.

 

BÜYÜK ÖDÜL UMRE ZİYARETİ

Düzenleme komitesi, turnuvanın adının maneviyat yüklü olmasından dolayı ödüllerinde yine aynı şekilde olması gerektiğini düşünerek görüşmelerine başladı. Bu zamana kadar yapılan görüşmeler sonucunda ise büyük ödül olarak dereceye giren takımlara umre ziyareti ödülü verileceği açıklandı. Bu anlamlı ve kendileri için maneviyatı çok büyük olan ödüle sponsor olan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mahmut Erdoğan ve ismimi vermek istemeyen hayırsever işadamına teşekkür eden 1453 Fatih Spor Kulüp Başkanı Tonguç Ali Anıl, "Görüşmelerimiz sonucunda Tekkeköy Belediye başkanımız, gazeteciler cemiyet başkanımız ve hayırsever bir işadamı dostumuz turnuvamızın manevi değerini daha da arttırarak böyle anlamlı bir ödül vereceklerini söylediler. Kendilerine bu ödül için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

 

TAKIMLAR ÖDÜLÜ ŞEHİT YAKINLARINA ARMAĞAN

Diğer yandan takımlar büyük ödülün umre ziyareti olduğunu duyduklarında yeni bir fikrin daha ortaya çıktığını ifade eden Anıl, "Umre ziyaretleri dereceye girecek olan takımların futbolcularına verilecekti. Ancak tüm takımlarımız kendi aralarında aldıkları karar ile bu büyük ödülü, adını formasında taşıyacağı şehitlerimizin ailelerine hediye etme kararı aldılar. 'Futbolcularımız bizler için canını veren şehitlerimizin ailelerine bizlerde bu şekilde teşekkür etmek istiyoruz' dediler. Bu karar düzenleme komitesi olarak bizleri de mutlu etti. Böylece umre ziyaretleri dereceye giren takımlarımızın formalarında adını taşıyacağı şehidimizin ailesine verilecek ve kendilerini umreye göndereceğiz" diye konuştu.

 

BİR BÜYÜK ÖDÜLDE CANİK BELEDİYESİ'NDEN

Bir diğer ödülün de 'Çanakkale Gezisi' olduğunu duyuran 1453 Fatih Spor Kulüp Başkanı Tonguç Ali Anıl, "Canik Belediye Başkanımız Osman Genç, turnuvamıza adına uygun bir destek vermiştir. Başkanımız, turnuvaya katılacak takımlarında isimlerinde yer alan şehitlerimizin yakınlarını tüm masraflarını kendi karşılamak üzere Çanakkale'ye göndereceğini söyledi. Sayın başkanımız da bu anlamlı hediyesi ile turnuvamıza ayrı bir heyecan ayrı bir duygu katmıştır. Kendisini de yine komitemiz adına tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

 

ERDOĞAN TOK TÜM TAKIMLARA SPONSOR OLDU

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un tüm takım formalarına sponsor olduğunu belirten 1453 Fatih Spor Kulüp Başkanı Tonguç Ali Anıl, "İlçe sınırları içerisinde olduğumuz İlkadım Belediyemiz de turnuvamıza önemli katkılar sağladı. Başkanımız, öncelikle yıllardır kum sahada yaptığımız turnuvalarımızı bu yıl daha da anlamlı olmasından dolayı kısa süre içerisinde çalışmalara başlayarak halı sahaya çevirdi. Turnuvamız bu yıl halı sahamızda olacak. Diğer yandan yine turnuvaya katılacak olan tüm takımlarımızın formlarını da kendisinin yaptıracağını ifade eden başkanımız, aynı zamanda turnuvaya katılacak olan yaklaşık 600 sporcumuza da bir kaynaşma yemeği verecek. Bu desteklerinden dolayı İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a da tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

10 ŞEHİT ÇOCUĞUNA ÜCRETSİZ EĞİTİM

1453 Fatih Spor Kulüp Başkanı Tonguç Ali Anıl, "Turnuvaya katılacak takımların isimlerinde yer alan şehitlerimizin varsa çocuklarından 10 çocuğumuzun tüm eğitim ve öğretim masraflarını karşılayacak olan Başarı Okullarının Sahibi Hamdi Şeker'e, turnuvada dereceye girecek takım oyuncularına verilecek olan hediye ve ödülleri karşılayan Samsun 2. el otomobilciler galerisi esnafına adına başkan İbrahim Kınık'a, bu zamana kadar yaptığımız her türlü spor organizasyonunda bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt'a, tüm organizasyonlarımızı sayfalarına taşıyarak Samsun kamuoyuna duyuran gazeteci dostlarımıza ve yanımızda olarak bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

TURNUVA MEVLİD-İ ŞERİF VE ŞÖHRETLER KARMASININ MAÇI İLE BAŞLAYACAK

Turnuva programı ise yine adına yakışır bir şekilde start alacak. 5 Haziran Pazar günü saat 19:00'da turnuvanın yapılacağı halı sahada şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak. Yine aynı programda Türkiye Güzel Kuran Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz'dan Kuran Tilaveti dinlenilecek. Yemek ikramının da yapılacağı programın ardından Türkiye A Milli takımında oynamış futbolcularımızdan oluşan şöhretler karması maçı ile turnuva başlayacak. Yaklaşık 600 sporcunun katılacağı turnuva Ramazan ayı boyunca devam edecek ve Ramazan ayının son günü final maçı yapılacak. Başkan Anıl, aynı zamanda Samsun'da bulunan siyasilerinden, belediye başkanlarından kamu kurum ve kuruluşlardan ve iş adamlarından da turnuvaya destek beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.