Samsun’da ‘Leylek Ormanı' ilgisi

Samsun’da ‘Leylek Ormanı' ilgisi
SAMSUN'da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 20 dönümlük ağaçlık bölgede bulunan ve 40 leylek yuvasının yer aldığı 'Kızılırmak Deltası Leylek Ormanı' yerli ve yabancı turistler ile fotoğrafçıların ilgisini çekiyor.

Samsun’un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında bulunan 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, özel mülkiyete ait yaklaşık 20 dönümlük ormanlık bölgede bulunan 40 leylek yuvası dikkat çekiyor. Bafra İlçesi Doğan Mahallesi'ndeki yuvaların 1 Nisan'da gelip üreyen leylekler, 15 Ağustos’ta göç ediyor. 'Kızılırmak Deltası Leylek Ormanı' diye adlandırılan bölgeye yerli ve yabancı turistler ilgi gösterirken, bölge kuş araştırmacılarının da ilgi alanına girdi. Ayrıca doğa fotoğrafçıları da leyleklerin fotoğraflarını çekmek için yoğun olarak bulundukları bu bölgeye geliyor. Türkiye'nin leylek popülasyonu bakımından dünyada 5'inci sırada yer alırken Kızılırmak Deltası’nda 6 bin leylek bulunuyor. 

Öte yandan yeni kurulan Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği’nin 'Leylek Ormanı'nın bulunduğu alanın kamulaştırılması için yapılacak çalışmaları yürüteceği belirtildi. 

343 kuş türünün yaşadığı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, 21 bin 700 hektarlık bölümü sulak alan, 5 bin 174 hektarlık kısmı ise Yaban Hayatı Geliştirme alanı ve uluslararası RAMSAR sözleşmesi kapsamında korunuyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.