Samsun'da İŞKUR istihdam seferberliği toplantısı

Samsun'da İŞKUR istihdam seferberliği toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Esnaf Ahilik Fonu'nu çıkarttıklarını belirterek, "Burada 17,5 lirayı esnaf 17,5 lirayı da Bakanlık ödeyecek. Bir küçük kumbara gibi esnafımız bir gün dara düşerse o birikim esnafımızın imdadına yetişmiş olacak." dedi.

'TÜM SİGORTASINI BİZ ÖDÜYORUZ'
Yıldırımhan, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde düzenlenen İŞKUR istihdam seferberliği toplantısına katıldı.Burada konuşan Yıldırımhan, esnaf ve sanatkarın Türkiye ekonomisinin belkemiği olduğunu söyledi.Esnaf ve sanatkarı çok önemsediklerini vurgulayan Yıldırımhan, "Bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde var olan ahilik esnafımızın içinde bulunduğu çok önemli bir medeniyet koludur. Samsun belli bir ekonomik büyüklüğü yakalamış ve belli bir seviyeye gelmiş bir kent. Elbette sorunları olan bir şehir ve elbette sorunları olan esnaf şehri. Zaman içinde ülke meselelerini aştıkça esnaf sorunlarını da aşacağız. Ülke büyüklüğünü daha yukarılara taşıdıkça esnafın da daha yukarılara taşınmasını sağlayacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Devlet esnafın, tüccarın ve sanayicinin yanındadır." diye konuştu.Devletin elinde ne kadar imkan varsa esnaf ve sanatkarına sunduğuna işaret eden Yıldırımhan, "Devlet elinde ne kadar imkan varsa bir babanın oğluna o imkanları sunması gibi devlet imkanlarını azami ölçüde esnaf ve sanatkarına sunuyor. Şimdi sunduğumuz destek de bunlardan birisidir. 1 Ocak tarihi itibarıyla çalıştırdığınız elemanın yanına bir eleman daha alırsanız bütün asgari ücret üzerinden tüm sigortasını biz ödüyoruz." ifadelerini kullandı.

'BABANIN OĞLUNA YAPTIĞI İYİLİK'
Devletin bir babanın oğluna yapmayacağı iyiliği yaptığını ifade eden Yıldırımhan, şunları kaydetti:"İşbaşı eğitiminden aldığınız bir elemanı 3 ay çalıştırıyorsunuz, 3 ay sonra istihdama kattığınız zaman yine sigorta primini biz üstleniyoruz. Bu babanın oğluna yapmayacağı iyiliktir. Ayrıca esnaf sicil affı çıktı. Esnafın lehinde güzel bir konu. Ahilik Fonu Bakanlığımız tarafından oluşturuldu. Gün gelir esnafımız zora veya dara düşer, bu zor gününde elinde ufak bir imkanı olsun istedik. Onun için Esnaf Ahilik Fonu'nu çıkarttık. Burada 17,5 lirayı esnaf, 17,5 lirayı da Bakanlık ödeyecek. Bir küçük kumbara gibi esnafımız bir gün dara düşerse o birikim esnafımızın imdadına yetişmiş olacak."Toplantıya, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, İŞKUR Fon Yönetimi Daire Başkanı Faslı Küçük ve esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları katıldı.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.