İL GENELİNDE HUZUR VE GÜVEN UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İL GENELİNDE HUZUR VE GÜVEN UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Samsun genelinde dün 15:00-24:00 saatleri arasında koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ‘Türkiye Huzur Güven Uygulaması’ gerçekleştirildi.

Söz konusu uygulama kapsamında; kapatılan iş yerlerinin kapalı olup olmadığı, çalışma saatleri yeniden düzenlenen iş yerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve kapanış saatlerine riayet edilip edilmediği, semt pazarları, marketler, fırınlar, petrol istasyonları ve benzeri iş yerlerinde sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı, sokağa çıkma yasağına tabi tutulan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü şahıslar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın yasağa uyup uymadıkları konularında ve park, bahçe, mesire ve yürüyüş alanları gibi yerlerde denetimler gerçekleştirildi.

1234345.png

Uygulama neticesinde; 1.144 iş yeri denetlendi, 3 işyerine toplam 9.450 TL cezai işlem uygulandı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olup sokağa çıkma yasağına riayet etmeyen 66 şahsa 31.716 TL, sosyal mesafe kuralına uymayan 33 şahsa 17.090 TL idari para cezası uygulandı, ayrıca 5.554 kişi sorgulandı ve 9 şahıs yakalandı. Yapılan araç kontrolünde 2.177 araç denetlendi, 60 araca 29.575 TL para cezası uygulandı ve 74 park ve bahçe denetimi ile 22 mesire ve yürüyüş alanı denetlendi. Bunlara ek olarak yapılan uygulamalarda 6 adet ecstasy ele geçirildi ve Alaçam Kızlan Karakol Komutanlığınca yapılan kimlik sorgulamasında 1 kayıp kadın bulundu. Uygulamalara 657 personel ve 1 dedektör köpek katıldı.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.