Samsun'da Eğitime 'Kamu Hizmeti' Desteği

Samsun'da Eğitime 'Kamu Hizmeti' Desteği
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, okulda temizlik, boya-badana ve bakım faaliyetlerinde bulunan 'Denetimli Serbestlik' yükümlüleriyle bir araya geldi

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Samsun'da Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 'denetimli serbestlik' yükümlülerinin okullardaki 'çalışma' faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda İlkadım Kalkanca İlkokulu'nda düzenlenen etkinlik, protokol üyeleri ile denetimli serbestlik yükümlülerini bir araya getirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, denetimli serbestlik yükümlülerinin Kalkanca İlkokulu'nda gerçekleştirdiği tadilat ve diğer bakım onarım çalışmalarını yerinde gördü. Başkan Zihni Şahin başta olmak üzere protokol üyeleri de, yükümlüler ile birlikte okulun boyanmasına katkı sağladı.

zihni-sahin---denetimli-serbestlik2.jpg

33 OKULDA, 460 YÜKÜMLÜ
Okulda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, kamu yararına 'ücretsiz çalışma cezası', kamu hizmeti yükümlülerinin il genelinde yapmış olduğu çalışmalar ve yükümlülerin eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında yürütülen 'Emeğimiz, Eğitim İçin' projesi hakkında bilgiler verdi. Başsavcı Yavuz, "Denetimli serbestlik yükümlüleri, yarıyıl tatili süresince 17 okul ve eş zamanlı olarak yürütülecek Emeğimiz Eğitim İçin Projesi kapsamında 16 okul olmak üzere toplam 33 okulda 4 grup halinde, 460 kişilik iş gücü ile kamu hizmeti yükümlülüklerini yerine getiriyor" bilgisini verdi.

zihni-sahin---denetimli-serbestlik4.jpg

CEZAEVLERİ ARTIK FABRİKA GİBİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de konuşmasında, "Adalet Bakanlığımızın çalışmalarıyla cezaevleri adeta fabrika haline geldi. Buradaki kardeşlerimizin cezalarını çekerken yaptıkları çalışmalar, edindikleri meslekler sivil hayatlarında kendilerine iş bulma veya kurma noktasında büyük katkı sağlayacaktır. Bu konuda yükümlülere destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

zihni-sahin---denetimli-serbestlik5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.