SAMSUN’DA BİR İLKE İMZA ATTILAR

SAMSUN’DA BİR İLKE İMZA ATTILAR
Atakum ilçesindeki Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni Eğitim-Öğretim Yılın’ da Samsun’da müthiş bir projeye imza atarak başladı

Okulun Spor Kulübü öğrencileri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Akın Kayhan, Uğur Cızlak rehberliğinde uygulamaya koydukları projelerle ilklere imza atmaya devam ediyorlar. Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahının içinde bulunduğu Anıtkabir'de dalgalanan Anlı Şanlı Türk Bayrağı yazdıkları dilekçelerle Anıtkabir Müze Komutanlığı'ndan talep ettiler. Anıtkabir Komutanlığı tarafından 21 Haziran-05 Temmuz 2016 tarihleri arasında Anıtkabir’de dalgalanan Anlı Şanlı Türk Bayrağı Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gönderildi. Beden Eğitimi Öğretmenleri Akın Kayhan, Uğur Cızlak ve öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla sergilendi.

AL BAYRAK OLMAYI DA, BAYRAKTA AL OLMAYI DA BİLECEKLERDİR
Sergide öğrencilere seslenen Beden Eğitimi Öğretmeni Akın Kayhan "Bugün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Toprağımızın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy’un “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mırrasında ifade ettiği gibi, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bizler bu ülkenin gençlerini yetiştirecek öğretmenler olarak öyle nesiller yetiştirmeliyiz ki işte bugün burada bu bayrağı tutan o eller sırası geldiği zaman Al Bayrak olmayı da, Bayrakta al olmayı da bileceklerdir. Şu an genç nesillerimizde bayrak, vatan ve millet sevgisini körüklemek amacıyla manevi anlamı çok büyük olan, Atamızın ebedi istirahatgahında dalgalanan bayrağımızı okulumuza kazandırmanın gururunu ve sevincini yaşamaktayız. Bu şanlı bayrağa rengini vermek için dün olduğu gibi bugün de gözünü kırpmadan terini, canını, kanını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle yad ediyorum, O Aziz şehitlerimiz bilsinler ki hiç bir emekleri zayi olmamıştır ve dünya durdukça da zayi olmayacaktır" dedi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.