SAMSUN’DA BALIKÇILIK KAMPI

SAMSUN’DA BALIKÇILIK KAMPI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tematik Gençlik Kampları Projesi’ni Samsun’da 21-25 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği “Balıkçılık Kampı” ile sürdürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, başta üniversite öğrencisi gençler olmak üzere, toplumun değişik kesimlerine mensup gençlerin kendine güvenen bireyler olmalarını sağlamak, atacakları adımlarda onlara yol göstermek ve onları yeni ufuklara taşımak amacıyla uygulamaya koyduğu Tematik Gençlik Kampları’na bir yenisini daha ekliyor.

21-25 Kasım tarihlerinde yapılacak kampın eğitim kısmı gençlik merkezinde, uygulama kısmı ise bölgede bulunan modern balıkçılık işletmelerinde yapılacak. 40 gencin katılacağı Balıkçılık Kampı kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapılacak.
 
Tematik kamplara her tema için üniversitelerin ilgili bölümünde son sınıfta okuyan, tema alanında çalışmaları bulunan ya da temaya ilgi duyan 18-29 yaş aralığındaki gençler başvuru yapabiliyor.
 
Proje kapsamında; katılımcılara alanında uzman kişiler tarafından seminerler verilerek grup aktiviteleri ile konu başlıkları üzerinde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Seminer ve grup çalışmalarının ardından, katılımcılar programın temasına göre bölgelerde çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.
 
Tematik Gençlik Kampları
 
Tematik Gençlik Kampları Projesi’ni ülke genelinde uygulamaya koyan Gençlik ve Spor Bakanlığı daha öncede, Antalya’da “seracılık ve organik tarım kampı”, Balıkesir’de “besicilik ve sütçülük kampı”, Rize ve Muğla’da “arıcılık kampı”, Manisa’da “üzüm yetiştiriciliği kampı”Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.