SAMSUN'DA 48 KADINA MİKRO KREDİ DESTEĞİ

SAMSUN'DA 48 KADINA MİKRO KREDİ DESTEĞİ
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Samsun Mikro Finans Şubesince 48 girişimci kadına mikro kredi dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Samsun Mikro Finans Şubesince 48 girişimci kadına mikro kredi dağıtım töreni gerçekleştirildi.Mikro Finans Programı Samsun Bölge Direktörü Yasin Kandemir, Samsun Mikro Finas Şubesinde düzenlenen kredi dağıtım töreninde, mikro kredinin yoksul ve dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan, teminat, kefalet, icra ve mahkeme süreçleri takip edilmeden verilen küçük bir sermaye olduğunu anlattı.Farklı sektörlerde iş yapacak kadınların mikro kredi alarak iş kurabileceklerini belirten Kandemir, "Türkiye'nin bütün dar gelirli ailelerine kadınlar vasıtasıyla uygun finansal hizmetler sunuyoruz. Girişimci kadınlarımızı kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyet yapmalarına teşvik ederek, ekonomik ve sosyal durumlarını geliştirmelerini sağlamak ve finansal anlamda sürdürülebilir bir ortam kurmalarını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

aa-18464409-1.jpg

Samsun ve ilçelerinde 48 girişimci kadına mikro kredi verdiklerini aktaran Kandemir, "2009 yılından beri hizmet veriyoruz. İl genelinde bugüne kadar 2 bin 269 girişimci kadınlarımıza 15 milyon liralık mikro kredi dağıtımı gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.Monuşmanın ardından mikro kredi başvurusunda bulunan 48 girişimci kadına 120 bin lira kredinin dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.