SAMSUN'DA 1919 METRELİK TÜRK BAYRAĞI TAŞINDI

SAMSUN'DA 1919 METRELİK TÜRK BAYRAĞI TAŞINDI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ncı yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Gençlik Bayrak Yürüyüşü' düzenlendi.

Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Bakan Kılıç yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'dan başlatmış olduğu istiklal ve istikbal yürüyüşünün mücadelesinin başlangıç noktasında cumhuriyetimizin ilelebet payidar olacağının sinyalini ve işaretini vermek üzere hep beraber yürümek için bir aradayız. Umut ediyorum ki bugünkü yürüyüşümüz birlik ve beraberlik içinde geleceğe olan yürüyüşümüzü bir kez daha açıkça ortaya koyar" dedi.

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan start aldı. Yürüyüşe katılan yaklaşık 6 bin kişi, 1919 metrelik dev Türk Bayrağı’nı taşıdı. Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi, Lise ve İstiklal Caddesi güzergahında gerçekleştirildi. Bayrağı taşıyan binlerce genç, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’, ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ‘Vatan, millet, bayrak bizim’ sloganları attı. Güzergahta ev ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar da Türk Bayrağı’nın geçişini balkonlarından alkışlarla destekledi. Gençlik yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.