SAMSUN'DA 15 TEMMUZ TEMALI SERGİ AÇILDI

SAMSUN'DA 15 TEMMUZ TEMALI SERGİ AÇILDI
Samsun'da 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Zaferi sergisi düzenlenen programla açıldı. Prof.Dr. Eker, ”Amacımız açmış olduğumuz sergimizde büyük eserlere yer verdik “dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker'in yapıtğı eserlerden oluşan '15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Zaferi' sergi açıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Erol Olçok Salonunda açılan sergiye Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

SANATÇILARIN GÖREVİ HATIRLATMAK DEĞİL,UNUTTURMAMAKTIR
Açılış öncesi konuşma yapan Prof.Dr. Eker, "Birlik ve beraberliğin koşulsuzluğunan bütünlük karakteri ile cevap veren bir inancın ve kültürün fertleri olarak milletimiz, iki yıl önce sinsi ve hain planlara ve ittifaklara karşı direncin de sembolü olarak bir ihanet teşebbüsüne kahramanca cevap verdi. Biz sanatçıların görevi hatırlatmak değil, unutturmamaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanımızın, meclis başkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve 3 bin civarında şehit ve gazi yakınlarımızın katılımıyla sergilediğimiz 30 parça sanat eserimi, ikinci yıl dönümünde Samsun'da sergiliyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Kaymak ve beraberindekiler '15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Zaferi' sergisini gezerek, Prof.Dr. Eker'den bilgi aldılar
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.