SAMSUN’DA 112 EKİBİNE SALDIRI

SAMSUN’DA 112 EKİBİNE SALDIRI
Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu, 112 acil servis görevlilerinin darp edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: ‘’Samsun-Ankara karayolunda meydana gelen kazaya müdahale etmek için giden 112 Ambulans Şoförü ve aynı zamanda Acil Tıp Teknisyeni(ATT) olan Ahmet T. kazayla ilişkili olmadığı halde olay yerinde bulunan dört kişi tarafından darp edilmiştir. Aldığımız bilgiye göre ATT olan Ahmet T. kaza yerinde triaj görevini yapmış, ikinci bir ambulans istemiş, ambulans gelmiş, hastalar ambulanslara alınmıştır. Sonrasında bahsi geçen şahıslardan biri Ahmet T.’ye saldırmış, saldırganın yanında bulunan üç kişi daha bu olaya karışmıştır. Saldırı sonucu Ahmet T.’nin burnu kırılmıştır. Buna rağmen görevini aksatmayan ve hastaları Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiren Ahmet T.’nin aynı merkezde tetkik ve tedavisi yapılmıştır.

Bu tür şiddet olaylarında şiddet uygulayanlara gerekli ve yeterli yaptırımların uygulanmadığını her seferinde vurguluyoruz. İşte bugün bu olaylara, ne yazık ki, bir yenisi daha eklenmiştir.

İnsanların hayatını kurtarmak için olağanüstü çaba sarf eden sağlık çalışanlarının sudan bahanelerle şiddete uğraması artık sağlık alanında bizleri görevimizi yapamayacak hale getirmiştir.

Saldırıyı gerçekleştiren şahısların ne hasta ne de kaza ile bir ilgilerinin olmaması ise olaya farklı bir boyut katmaktadır ; “sağlık çalışanları herkes tarafından şiddet uygulanabilecek hedef tahtası durumuna getirilmiştir.”

Diğer taraftan şiddet uygulayanlar, uyguladıkları şiddete rağmen serbest kalacaklarına ve hiçbir yaptırıma uğramayacakları düşüncesiyle ve bu rahatlıkla hareket etmektedirler. Ve nihayetinde yaşanan olayda olan da bundan ibarettir.

Unutulmamalıdır ki, güvenliğin olmadığı bir yerde sağlıklı hizmet verilemez ve şiddet uygulayanlara caydırıcı bir yaptırım uygulanmazsa da şiddetin sonu gelmez.

Yaşanan bu üzücü hadisenin ardından bir kez daha Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın” bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz . Bu yasa sadece sağlık çalışanlarını değil, kaliteli bir hizmeti hak eden halkımız için de son derece gerekli olan bir önlemdir.

Samsun Tabip Odası olarak saldırıyı kınıyor, saldırıya uğrayan sağlıkçı arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, sağlıkta yaşanan tüm şiddet olaylarının takipçisi olacağımızın bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.’’

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.