"SAMSUN’A SATILANLAR KADAR YATIRIM YAPILMADI"

"SAMSUN’A SATILANLAR KADAR YATIRIM YAPILMADI"
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Cumhuriyet döneminde Samsun’a yapılan yatırımlardan Azot, Bakır, Tekel gibi kurumlar özelleştirme kapsamında satıldı. Satılanların bedelleri oranında Samsun’a bir yatırım yapılmadı" dedi.

CHP İlkadım İlçe Kongresinde konuşan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  "Elâzığ ve Malatya’daki depremde yaşamını yitiren insanlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar, bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremden dersler çıkarmak çok önemli,1999 Düzce, Sakarya depremi sonrası devlet deprem için fonlar oluşturdu. Toplanan fonlar ve deprem  vergileri bugünkü yönetim tarafından deprem önlemleri için yatırım yapmak yerine farklı amaçlar için kullanılmıştır.  Halkımız deprem için oluşturulan fon ve alınan vergilerin nerelerde kullanıldığını bilmek istiyor. Bu fon ve vergilerin deprem önlemleri için harcanmaması ülkemizin geleceğine ihanettir. Ülkemizin ekonomisi daralırken, Eğitimi, Sağlık hizmetleri ve Adalette çöküşler yaşanmaktadır. Son zamanlarda dramatik olaylarla karşılaşıyoruz, bir kişi tutuklayın, serbest bırakın deyince gereği yapılıyor veya karara uymayan Hâkimlerin anında yerleri değiştiriliyor. Hiçbir yurttaşımız kendini özgür ve güvende hissedemiyor. Eğitimde özel okul açılışlarında gerekli hassasiyeti göstermeyen Milli Eğitim Bakanlığı; özel okulların batışıyla birçok öğrenci ve velinin mağdur olmasını seyrediyor. Ülkenin birçok yerinde okullar öğrenci olmadığı için kapanırken, bazı yerlerde sınıfların kalabalık oluşları dikkat çekicidir.

dsc-2581.JPG

Sağlıkta asrın reformunu yaptıklarını söyleyenler, hastanelerin ve hastaların durumuna bir baksınlar. Hastanelerde muayene olabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya girebilenler kendilerini şanslı hissediyor. Hastanelerde muayene olan ve yatması gereken hastalara yatak bulunamazken, özel hastanelere gidebilen vatandaşlarımız ise çeşitli adlar altında alınan farklardan şikâyetçidir. Hastaneden sonra sırada Eczanelerde ilaç ve muayene katılım payları alınmaktadır. İşsizlik, ülkemizin en önemli sorunudur. TÜİK Ekim 2019 İş gücü istatistiklerine göre, işsizlik oranı 2019 sonu %13,4’ün üzerindedir.  Ülkemizin iyi yönetilmediği, iktidarın; Cumhuriyet hükümetleri döneminde yapılan yatırımları satarak elden çıkardığı ve artık köylünün ortak alanları ve meraların vasfını değiştirerek satış yolunu aradığını izliyoruz. Cumhuriyet döneminde Samsun’a yapılan yatırımlardan Azot, Bakır, Tekel gibi kurumlar özelleştirme kapsamında satıldı. Satılanların bedelleri oranında Samsun’a bir yatırım yapılmadı. Müflis tüccar zihniyetiyle her şeyi satma yolunu seçtiler ve bir gün bunlar da bitecektir. 

whatsapp-image-2020-01-26-at-13-45-04.jpeg

"İKTİDAR MUTLAKA DEĞİŞMELİDİR"
Ülkemiz ve insanlarımızın yaşamış olduğu olumsuz tablonun sorumlusu mevcut iktidardır. Ekonomik verilerle birlikte toplumsal hayatta insanlar arasında derin ayrılıkların oluşmasının nedeni de iktidarın yönetim üslubudur. Ülkemizin bu iktidardan kurtulması gerekmektedir. Ülkemizin bu iktidarla kaybetmiş olduğu sürenin telafisi ancak CHP iktidarı ile mümkün olacaktır. Üretim ve istihdam artışı hedefiyle, Ar Ge ‘ye gerekli önemi vereceğiz, yoksulluğu, işsizliği yok edeceğiz. Önümüzdeki süreçte; Demokratik değerlerin yeniden yerlerine oturtulması için Millet ittifakı bileşenlerine önemli görevler düşecek ve bu sorumluluktan kimse kaçamayacaktır. Millet ittifakının mimarı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tespit ve değerlendirmeleri ışığında örgütümüz yoluna devam edecektir.  İlkadım İlçe Kongresinde göreve seçilecek Başkan ve yönetim kuruluna başarılar dilerken, yarışa giren diğer arkadaşlarımızda seçilenlerin yanında çalışmalarını sürdürecektir. Ülke ve demokrasi sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. CHP İktidarı ile ülkemiz ve bölgemiz rahat bir nefes alacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.