SAMSUN'A NE ZAMAN?

SAMSUN'A NE ZAMAN?
İstanbul Ankara gibi büyükşehirlere tanzim satış noktaları kuruldu. Bu seyyar mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu. Samsunlu Vatandaşlar uygulamanın bir gün dahi gecikmeden şehre gelmesini istiyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 7 şubat 2019'da belediyelerin sebze meyve satışına başlayacağına söyleyeli 5 gün oldu. İstanbul Ankara gibi Büyükşehirler'e tanzim satış noktaları kuruldu. Bu seyyar mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu. Samsunlu Vatandaşlar uygulamanın bir gün dahi gecikmeden şehre gelmesini istiyor. 

İNDİRİMLER BAŞLADI
Tanzim satış noktalarının faaliyete geçmesinin ardından, Türkiye’nin önde gelen büyük marketlerinin de fiyatlarında indirime gittiği görüldü.  Marketlerdeki bazı ürünlerin fiyatları neredeyse tanzim satış noktaları ile aynı seviyelere indi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Belediyeler sebze-meyve satışına başlayacak. Sivri biber, patlıcan Türkiye bunu mu konuşacak, birileri stokluyor' demişti.

manset-(2)-009.jpg

OLASI TANZİM NOKTALARI
Samsun'da uygulama başlatıldığında olası tanzim satış yerlerinin;  Cumhuriyet Meydanı, Çiftlik, Yabancılar Pazarı, Canik Belediyeevleri, Atakum Türkiş Meydanı, 100.Yıl Bulvarı üzeri, Karasamsun, İlyasköy gibi noktalar olması bekleniyor. Vatandaşlar Bafra ve Çarşamba ovasının olduğu bir memlekette ıspanağın 7 lira olmasını anlamlandıramıyor. Kısacası Samsun, tanzim satış noktalarını bekliyor.

manset-(3)-004.jpg

'SİZ VATANDAŞIN SOFRASI, GIDASI, BOĞAZI VE CEBİYLE OYNAYAMAZSINIZ'
Geçen hafta denetime giden yetkililerin bazı hallerde saldırıya uğradığını anımsatan Albayrak, "Buna izin vermemiz mümkün değil. Siz vatandaşın sofrası, gıdası, boğazı, cebiyle oynayamazsınız. Devlet gerekli her türlü tedbiri alır. 3-5 günde örgütlenerek bu noktaya geldik. Taptaze en kaliteli ürünü, en uygun maliyetli bir şekilde... Devlet gerekirse bu manipülasyonları yapanlara karşı gereğini yapar." diye konuştu. Albayrak, önümüzdeki günler içerisinde yapılandırmayı daha da güçlendireceklerini belirterek, tanzim satış noktalarının ve satılan ürünlerin sayısının artırmak için bu ekosistemi genişleteceklerini ifade etti. Orta ve uzun vadeli hedefler arasında seracılığın da olduğuna anımsatan Albayrak, "Seracılıkla ilgili geçtiğimiz cuma günü açıkladığımız paketle birlikte artık sera kapasitesini misli misli artıracak altyapı yatırımlarını başlatıyoruz. Nisan ve mayıstan sonra fiziki inşaatlara da başlayarak önümüzdeki kış, bir daha seracılık üzerinden fiyatlarla oynamaya çalışanlara hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz." dedi.

manset-(5)-002.jpg


"MARKETLERDEKİ FİYATLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"
Berat Albayrak, "Marketlerimizde de bugün fiyatlara baktığımızda, tanzim satış noktalarımıza doğru hızla bir kayma var. Bunu yakından da takip ediyoruz. (Marketler) Muhtemelen, zannediyorum bu hafta içerisinde bu ürünlerin çoğunda aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar." dedi. Marketlerin de bu süreçte milletin yanında yer aldığını dile getiren Albayrak, "(Marketlerdeki) Fiyatları yakından takip ediyoruz. Bugün fiyatlarda da düşüş olmuş, onları da görüyoruz. 25 bin noktalık marketler zincirinde de bu fiyatların artık yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten... Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. Bu arada, Albayrak, vatandaşlarla sohbet ederken de "Gıda terörü yapanlara çok daha sert bir şekilde müdahale edeceğiz." ifadesini kullandı.Ziyaretinde, satış stantlarının arkasına geçerek vatandaşlarla sohbet eden Albayrak, satılan ürünleri poşetlere koyarak vatandaşlara verdi. Vatandaşlar da tanzim satış noktasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum