SAMSUN'A MÜJDE

SAMSUN'A MÜJDE
Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu; spesifik olarak kanser tedavisi, genetik ve biyoteknoloji alanlarında çalışacak araştırma merkezlerinin Samsun İlinde kurulacağını belirtti.

Şahinoğlu günümüzde tıp bilimi ve teknolojide meydana gelen gelişmelerin, toplumları çok hızlı bir biçimde şekillendirdiğini belirterek, ülkemizde ileri teknolojik araştırma ve geliştirme merkezlerinin kurulmasının milletimizin geleceği adına yaşamsal bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Şair Özdemir Asaf’ın“Bir insan bir treni kaçırırsa başka bir tren gelir onu alır. Bir ulus bir treni kaçırırsa başka bir ulus gelir onu alır.” sözüne vurgu yapan Ali Haydar Şahinoğlu, ileri teknoloji araştırmalarını yakından takip eden vizyon sahibi bilim insanları grubu ile çalıştığının altını çizerek,  ülkemizde bu merkezlerin sayısının artırılmasının önemini vurguladı. Tıp fakültesi dekanlığı döneminde, deneyim sahibi ve disiplinler arası araştırma yapan bilim insanlarını istihdam etmeye gayret gösterdiğini, alanında çok başarılı doktorları uzak illerden Samsun’a davet ederek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlamasını sağlandığını söyleyen Şahinoğlu, bu gayretlerin meyvelerinin alınmaya başlandığını belirtti.

Elektrik elektronik mühendisliği ve tıp fakültesinde görevli bilim insanlarının robotik uzuvgeliştirilmesi, teknolojik tıbbi araçların ülkemiz şartlarında üretilmesi ile ilgili çok başarılı yerli ve milli projeler yürüttüklerini vurguladı. Necip Fazıl Kısaküreğin, “Sanma bu teker kalır tümsekte, ölsek de sevinin geri dönsek da, yarın elbet elbet bizimdir, gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir” dörtlüğünü hatırlatan ŞAHİNOĞLU, herkesin gönlünün rahat olması gerektiğini belirterek,“tekerlekartık tümsekten çıkmıştır” dedi.Devlet yöneticilerimiz, bilim insanları ve halkımızın el ele vererek mutlu, sağlıklı ve başarılı bir geleceği inşa ettiklerini, bu önemli bilimsel gelişmeleri engellemeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum