SAMSUN'A İLK CHARTER

SAMSUN'A İLK CHARTER
Samsun'a ilk charter THY ile geliyor

Geçen sene kasım ayında Türk Hava Yollarının önderliğinde Büyükşehir belediyesi, kalkınma ajandı, acente ve otelciler ile Birleşik Arap Emirliği ne yapılan tanıtım çalışmaları olumlu sonuçlandı.

Türk Hava Yolları Samsun müdürü Muhammet Ali Akoğlan ve THY Abu Dabi ekibinin yoğun çalışmaları sonucu bölgenin önemli operatörlerinden Omeir Turizm samsuna nisan ayının ilk haftası 2 adet uçuş gerçekleştirecek. Konu hakkında açıklama yapan Türk Hava Yolları Samsun Müdürü Muhammet Ali Akoğlan “Geçen sene Büyükşehir belediyemiz, kalkınma ajansımız ve şehirdeki diğer turizm aktörleri ile yapmış olduğumuz Abu Dabi çalışması ilk meyvesini verdi. BAE lerinin en büyük acentelerinden biri olan Omeir turizm ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda Samsuna 2 adet 150 şer kişilik THY uçağı ile ilk misafirlerini getiriyor. Gelen konukların memnuniyet derecesine göre Samsunu BAE lerinde bölgenin 2. ve yeni destinasyonu olarak satışa başlayacaklar. Samsun için bu ilk olacak charter seferi ilimizin turizm anlamındaki kaderini değiştireceğine inanıyorum ” dedi

Bu hafta şehri görmek için gelen heyete samsunun turizm alanları gösterildi ve yetkililerle görüştürüldü. Türk Hava Yolları Samsun müdürü Muhammet Ali Akoğlan eşliğindeki tanıtım gezisine Karadeniz Otelciler Birliği KATİD Başkanı Murat Toktaş, Türsab BYK başkanı Temel uzlu eşlik etti. Acentenin izlenimlerini anlatan KATİD Başkanı Murat Toktaş ”Sahip olduğumuz turizm alanlarını yetkililerle paylaştık. Özellikle müşteri profilleri için önemli olan bakir doğa ve hareketli alışveriş alanlarımız ilgilerini çekti. Merkez dışında kalan turizm alanlarındaki restaurant, cafe, wc, oturma alanları gibi eksiklerin giderilmesi gelecek olan misafirlerin ihtiyaçlarını görmesi ve memnuniyetlerinin artması anlamında önemli olduğunu belirttiler. Bizde tespit edilen eksiklikleri yetkililerle paylaşacağımızı belirttik.” dedi.

Türsab BYK başknaı Temel Uzlu da” Geçen sen ilk kez bütün turizm aktörlerinin birlikte çalıştığı ve devamında takip ettiği organizasyonun olumlu sonuçlandığını görüyoruz. Başta Türk Hava Yolları Samsun müdürü Muhammet Ali Akoğlan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. İnşallah turizm gelirinde ciddi pay alan bir il haline geleceğiz.”

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.