Samsun’a bir yılda 400 bin turist geldi

Samsun’a bir yılda 400 bin turist geldi
SAMSUN İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, turizmin artık güneş, kum, deniz üçgeninden çıkarıldığını belirterek yeşilin her tonunun görülebileceği kente geçen yıl 400 bin turist geldiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan Turizm Haftası düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında devam etti. 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Yardımcısı Metin Borazan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal verdi. Daha sonra Kafkas Halk Oyunu Ekibi gösteri sundu. Öğrencilerin folklor gösterisi büyük beğeni topladı. 

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler yanında, güçlü ekonomiye sahip çok sayıda ülke dünya turizm pastasındaki payını artırmak amacıyla kıyasıya mücadele vermektedir. Bilindiği üzere turizm artık güneş, kum, deniz üçgeninden çıkarılmış ve yeni ürünler turizm pazarına sunulmaktadır. Yeşilin her torunun görmenin mümkün olduğu Samsun değişik kültür varlıkları ile her mevsim turizmin hizmetindedir. Katıldığımız fuarlar, düzenlediğimiz tanıtım gezileri, yatırımlar ve daha pek çok çalışmalar sayesinde ilimize gelen turist sayısı geçtiğimiz yıl yaklaşık 400 bin olmuştur" dedi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.