Samsun yerli otomobil üretimine resmen talip oluyor

Samsun yerli otomobil üretimine resmen talip oluyor
Vali Osman Kaymak, yerli otomobil alanı için Havza'nın seçildiğini söyledi. 

 

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Yerli ve milli otomobil Samsun'da üretilsin diye bir ön hazırlık yaptık. Samsun'un avantajlarının anlatıldığı dosyamız tamamlandıktan sonra ilgili bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına göndermeyi düşünüyoruz. Yer olarak da Havza Organize Sanayi ve oradaki 3 bin metrekare alanı seçtik" dedi.

Vali Osman Kaymak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli otomobil fikrine tüm Türkiye'nin sahip çıktığını, her ilden üretim yeri konusunda talep olduğunu vurguladı.

SAMSUN'DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Samsun'da da yerli otomobilin üretilmesi çalışması yaptıklarını belirten Kaymak, "Yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesini isteyen her il hazırlık yapıyor. Biz de yerli ve milli otomobil Samsun'da üretilsin diye bir ön hazırlık yaptık. Samsun'un avantajlarının anlatıldığı dosyamız tamamlandıktan sonra ilgili bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına göndermeyi düşünüyoruz. Yer olarak da Havza Organize Sanayi ve oradaki 3 bin metrekare alanı seçtik. Dosya tam olarak bitmedi. Hâlâ üzerinde çalışılıyor" dedi.

HAVZA SAMSUN İÇİN AVANTAJ
Havza Organize Sanayi Bölgesi çevresinde rezerv alanlar da bulunduğuna işaret eden Vali Kaymak, bu alanlarını projeye katmaları halinde yeterli olacağını düşündüğünü söyledi. Vali Kaymak, Havza'nın ulaşım kolaylığı da düşünüldüğünde Samsun'un bu konuda avantajlı hale geleceğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum