SAMSUN VE GEZİLECEK YERLER

Orta Kardeniz Bögesi'nde yer alan, Yeşilırmak ve Kızılırmak deltası arasında Türkiye'nin en verimli toprakları arasında yer alan asırlar öncesine dayanan Samsun tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava, demiryolu ulaşım olanakları ile bölgenin turizm potansiyeli en yüksek kentlerinden biridir.

Karadenizin Trabzon ve Rize ile birlikte turizim gözdesi olmaya başlayan Samsun, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez tatil bölgelerinden biri haline gelmiştir. Hem ekonomik hemde kültürel bir çok gezi noktasını sınırlarında bulunduran Samsun'un gezilecek yerlerini sizler için derledik. Bizim eksik kaldığımız yerleri sizlerde yorum kısmından tamamlayabilirsiniz..!

Bandırma Vapuru 
Samsun'un Canik İlçesi'nde Bandırma Plajı'nda Sergilenen ve milli mücadele için Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurmaylarını Samsun’a getiren Bandırma Vapuru’nun aslına uygun kopyası olanBandırma Vapuru ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi olarak ziyaretçi kabul etmeye başlamıştır. Ayrıca Samsun'da gezilecek yerler listeniniz başına koyabileceğiniz müzedeİzmir’in kurtuluşunu sergileyen kabartma duvarı ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen 1200 kişinin isimlerinin yazılı olduğu duvar ve aslına uygun bir şekilde dekore edilmiş ziyarete açılmıştır. 

Amisos Tepesi
Samsun'un ilk yerleşim merkezi olan Amisos Tepesi, herkes tarafından yoğun ilgi görmekte olup Samsun'u kuşbakışı seyrebileceğiniz mükemmel bir gezi durağı. Şehir merkezine sadece 4 km mesafede olan Amisos Tepesi'ne teleferikle çıkıp muhteşem Samsun manzara resimleri çekebilirsiniz. Yerli ve yabancı bir çok kişinin Samsun'da gezi noktalarından Amisos Tepesi'ni sizlerde listenizde bulundurabilirsiniz.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti
Langoz ormanları, irili ufaklı göller, sazlıklar, bataklıklar, yerleşim alanları, tarım alanları ve  yaban hayatı geliştirme sahaları bulabileceğiniz Bafra Kızılırmak Deltası kuş cenneti büyük bir arazide ve  19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçe sınırları içerisinde bulunuyor. Mükemmel bir biyolojik çeşitlilik barındıran ve büyük bölümü milli park statüsünde koruma altında bulunan Kızılırmak Deltası içerisinde yer alan Kuş Cenneti, Türkiye’de  bulunan 420  kuş türünden, 321 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Samsun'un tabiat güzelliklerine şahi olacağınız ve muhteşem Samsun manzara resimleri çekebileceğiniz Bafra Kızılırmak Deltası kesinlikle görülmeye değer.

Kent Müzesi
Şehrin sosyal, coğrafi, kültürel, ekonomik, tarihi yapısına ilişkin belge ve malzemelere ev sahipliği yapan Samsun Kent Müzesi, İlk adım'da bulunmaktadır.  2013 yılından beri ziyaretçi ağırlayan Samsun Kent Müzesinde yıl içerisinde birçok sergi ve eğitim çalışmasının yanı sıra çocuklara özel öğretici faaliyetler de gerçekleştirilmektedir.

Gazi Müzesi
Milli Mücadelenin nasıl başladığını ve Atatürk’ün Samsun’a gelişine duygu yoğunluğu ile şahit olabileceğiniz Samsun'da ilk görülmesi gereken müze. Mustafa Kemal'in Samsun'a geldiğinde kaldığı yer olan Gazi Müzesi'nde Atatürk'ün özel eşyaları sergilenmektedir.

Sevgi Gölü ve Hayvanat Bahçesi
Samsun yolunun doğusunda yer alan ve şehrin cazip dinlenme merkezlerinden olan Sevgi Gölü, içerisinde yapay göl, gezi alanları, restaurant, cafe oturma alanları ve hayvanat bahçesi barındırmaktadır. Yapay göl alanında ise çeşitli balıklar ve su kuşları bulunmakta olup, Samsun ziyaretinize renk katacak ayrı bir havası olan bir bölgedir. 

Atatürk Onur Anıtı
Kurtuluş Savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak adına atılan ilk adımı Samsun'a çıkarak veren Mustafa Kemal adına Samsun halkının minnet ve sevgi duygularını ifade ederek yaptırılmış olan heykellerden bir tanesi. Samsun'un sembol yapılarından bir tanesi olan Atatürk Onur Anıtı, kesinlikle görülmesi gereken bir değer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR