SAMSUN VALİSİ OLAYA MÜDAHALE ETMELİDİR

SAMSUN VALİSİ OLAYA MÜDAHALE ETMELİDİR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Tufan Akcagöz, " 23 Nisan tarihi, alelade bir tarih değildir. ''dedi.

'BÜTÜN MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN'
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Tufan Akcagöz, " 23 Nisan tarihi, alelade bir tarih değildir. Kurtuluş mücadelesini kazanmış, yurduna göz diken düşmanı bu topraklardan kovmuş ve bu coğrafyayı yeniden bu millete vatan yapmayı başarabilmiş şanlı ve şerefli bir meclisin açılış tarihidir. 23 Nisan 1920 tarihi ile birlikte, henüz daha nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bir mücadelenin tam ortasında alınan bir kararla, Meclis'in açılması suretiyle kurtuluş mücadelesinin idare milletin kendisine verilmiştir. Ortada henüz bir rejim yoktur. Ülkeyi terk etmiş bir Padişah, savaşlardan bıkmış usanmış bir halk, yokluk ve yoksulluk vardır. Böyle bir atmosfer içinde, vatanın kurtuluşuna inanmış büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği doğrultuda savaşan Türk milleti, topraklarını düşman işgalinden temizlemiş ve evladına bir vatan bırakabilmeyi başarmıştır. Bu, küçümsenecek bir iş değildir. Dünya tarihi de savaşlarla doludur ancak, böylesi bir savaşın eşi menendi yaşanmamış, hiç bir millet toprakları için böyle bir mücadele örneği göstermemiştir. Bu şanlı tarihin bize bırakmış olduğu en büyük miras, yaşadığımız toprakların kıymetini bilmemiz gerektiğidir. Kurtuluş mücadelesi kazanılıp, Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk tarafından bu önemli tarih, ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak kabul edilmiştir. Dünyada, çocuklara bayram armağan eden başka bir lider olmadığı gibi, 23 Nisan tarihinin çocuk bayramı olarak kabulü, dünya kamuoyunun da ilgisine mazhar olmuştur. Bu önemli tarihi çocuklarla ilişkilendirmek ve bayram ilan etmek, büyük bir dehanın göstergesidir. Bu anlamlı günde hatırlamamız gereken bir önemli konu da, çocuklarımıza bağımsız ve refah içinde bir memleket bırakmamız gerektiğidir. Bu toprakları bizlere vatan yapan ecdadımızı, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, rahmetle anıyor, kendilerine minnetlerimizi sunuyoruz. Ruhları şâd oldun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün milletimize kutlu olsun. " dedi. 

'23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞAYACAĞIZ'
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Samsun'da da coşku ile kutlanacağını dile getiren Tufan Akcagöz, "Her türlü baskı ve yasaklamalara rağmen, millet bu önemli günleri coşkuyla kutlamaya devam ediyor. Biz de 23 Nisan'da saat 11'de Samsun'da, Atatürk anıtının başında olacağız. Bayraklarımızla bu önemli günü ve bayramı, halkımızla birlikte kutlayacağız. Samsun halkından, bu coşkuya ortak olmalarını bekliyoruz. Ancak Samsun'un ilçelerinden gelen bir takım can sıkıcı iddialar, toplumda infial uyandırıyor. Ayvacık'ta bizzat mülki amir tarafından, 'Atatürk Çocukları' adlı koronun 23 Nisan programından çıkartıldığı ve bu etkinlikler kapsamında İzmir Marşı'nın çalınmasının yasaklandığı söylenmektedir. Bu vahim iddianın derhal üzerine gidilmesini bekliyoruz. Samsun'un diğer ilçelerinde de buna benzer durumlar yaşanmakta mıdır bilmiyoruz. Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin'in tüm bu olan bitenden haberi var mıdır? 23 Nisan gibi bir tarihte, İzmir'in kurtuluşu ile taçlanan bir mücadelenin simgesi haline gelmiş bir marştan rahatsız olmanın nedenleri, Samsun ve Türkiye kamuoyuna açıklanmalıdır. Kimse, 23 Nisan coşkusuna gölge düşürme gayreti içinde olmamalıdır. 'Atatürk çocukları' adı altında müzikal bir etkinlik yapılmasından kim ve neden rahatsızlık duymaktadır? Tüm bu hususlar, idari yönden derhal soruşturulmalıdır. Bu iddia şayet doğru ise Samsun Valiliği tarafından olaya derhal el konulmalıdır. Milletin, kendi canı ile savunduğu bu vatanın milli bayramlarının düşük profilli ve etkisiz bir şekilde kutlanmasına tahammülü yoktur. Bu 23 Nisan'ı, her zamankinden daha büyük coşku ile kutlayacağız. Bu bahar mevsiminde, rengarenk doğanın coşkusuna, ay yıldızlı bayraklarımızla eşlik edeceğiz. Her türlü baskı, engelleme ve pasifize tedbirlere rağmen, 23 Nisan coşkusunu yaşayacağız. " diye konuştu.Muhammet YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.