SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NİN YILDIZI PARLIYOR

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN hocamı makamında ziyaret ettim ve bir çok konuda değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Üniversiteyi, güncel meseleleri, eğitimi, Samsunu, Samsunun mikro ve makro sorunları hakkında değerlendirmeler yaptık. İlahiyat fakültesi öğrenciliğimizden beri arkadaş ve dostluğumuz olan kıymetli hocamın, Samsun için önemli bir değer olduğunun birçok defa belirtmiştim, bu kanaatimi bir defa daha ifade etmek istiyorum. Alanına hakim, olaylara her yönden bakmasını bilen, akademik kariyerinin mükemmelliği yanında, idari tecrübesinin de olması, kendisine emanet edilen üniversiteyi en kısa zamanda, en üst çıtaya çıkarmak için gayretlerini, sohbetimiz esnasındaki satır arası konuşmalardan anladık. 

Yeni kurulan, bir yıllık üniversite olmasına rağmen; açılan fakültelerin sayısına ve isimlerinden hareketle muhtevasına baktığımız da, mevcut üniversiteler arasında kendisine alan açmaya başlamış, hatta bir çok alanda da ön plana çıkmayı başarmış, marka isim değerini de alma iddiasında olan bir üniversite inşa ettiğini görmekten mutluluk duydum. Ulusal ve Uluslararası arenada karşılığı olan bir üniversite görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Samsunumuz bu üniversite ile ayrı bir değer kazanacaktır. Özellikle üniversitenin rektörü olan sayın hocamızın gayretli çalışmaları ile ortaya koyduğu akademik vizyon; üniversitenin yıldızının parlamasını da sağlamaktadır.

Üniversitenin kurulduğu günden beri ara ara ziyaretine gittiğim sayın rektörümüzü, bu defaki ziyaretimizde çok daha kendinden emin ve rahat gördüm. Günlük, aylık, yıllık ve uzun süreli plan ve programlarını yapmış olmanın rahatlığı ile sorumluluğu da sohbet esnasındaki mesajlarından hissedilmiştir. Akademik inşasıyla, personel yapısını büyük oranda gerçekleştirmiş olan rektörümüz, bu hızla ve işlerinin takibiyle emanetçisi olduğu üniversiteyi çok yakın zamanda köklü üniversiteler arasına sokacağına inanıyoruz. Uluslararası arenadan üniversiteyi ziyarete gelen akademisyenleri dikkate aldığımızda, bu iddiamızda ne kadar isabetli olduğumuz da anlaşılacaktır.

Öğrenciliğinden beri yakından tanıdığım kıymetli rektörümüzün zihni kodlarının günün merkezi idare kodlarıyla da örtüşmüş olması, emanetçisi olduğu hizmetleri daha kolay, çabuk ve hızla yapmasını sağlayacaktır. Dostluğumuzun yanında televizyon programcısı ve gazete köşe yazarı kimliğimle de uzun yıllardan beri takip ettiğim hocamızın, kurduğu idari ve akademik kadro ile başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Televizyon programcısı olarak, ne zaman konuk olarak davet etsem, bütün mesaisini ve yoğun çalışmalarını bırakarak topluma faydalı olmak amacıyla davetimizi kırmayan hocamızdan bu yolla da toplumumuz çok istifade etmiştir. 

Özellikle, birçok idarecinin ve akademisyenin gemisine binmek için yarış ettiği 2006…2013 yılları arasında, bugün adı devlet tarafından terör örgütü olarak tarif edilen Feto yapısından uzak durmuş, bu yapının zihni kodlarıyla kol kola girdiği uluslararası blokları deşifre etmek için, onların kodlarını gerek televizyon programlarımızda, gerekse konferanslarında işaret etmiştir. Buna şahit olan biri olarak ben de sık sık, sırf bu nedenle kendisini programlarıma konu ettiğimi o günün takipçileri bilmektedir. Samsun üniversitesinin yıldızı bu nedenlerle çok kısa zamanda parlayacak, ulusal ve uluslararası arenada kendisine yer bulacaktır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR