SAMSUN ÜNİVERSİTESİ HAYIRLI OLSUN !

Son yıllarda ülkemiz üniversite ağlarıyla örüldü. Her il’de üniversite olduğu gibi büyük şehirlerde iki veya üç üniversite, metropol il’llerde de var olan üniversitelere üç beş üniversite daha ilave edilerek sayıları arttırıldı.

Samsunda yaklaşık elli yıl önce kurulmuş Ondokuz Mayıs Üniversitesine ilave olarak Samsun Üniversitesi kuruldu. Canik bölgesinde kurulan Samsun üniversitesinin kuruluş aşamasında üç fakülte ve bir de yüksek okulu bulunuyor. Üniversite kuruluş aşamasında gerekli olan sayı kadar asgari fakültesi bulunan Samsun Üniversitesinin, ileriki yıllarda farklı dallarda fakültelerinin açılacağına inanıyoruz.

Samsun Üniversitesinin rektörlüğüne çok değerli bir akademisyen olan, üniversite idari tecrübesine de sahip, ilahiyatçı Prof. Dr. Mahmut AYDIN hocamız atandı. Hocamızı yakından tanıyan bir dost olarak isabetli bir atama olduğunu, özellikle yeni kurulan ve kodları oluşturulacak, çok koşturmayı ve çok çalışmayı, çok düşünmeyi ve çok egzersiz yapmayı gerektiren bu ilk aşamada Mahmut hocamızın görevlendirilmiş olması çok yerinde bir idari tasarruf olmuştur.

Mahmut hocamızı ilahiyat fakültesindeki öğrenciliğinden beri tanıyorum. Aynı sınıfta birlikte bir dönem öğrenci olduk. O günlerden sonrasını neredeyse özel hayatı hariç biliyorum. Gerek zihinsel kodları, gerek, akademik gayretleri, gerek idari duruşu, gerek netliği, gerek mertliği ve gerekse ikili ilişkilerdeki ikna edici tutumu ve uslübu bugün kendisini Samsun üniversitesi rektörlüğüne taşımıştır. Rektörlük aşamasındaki süreci de yakından bilenlerden biriyim. Etrafında bulundurduğu, muhtemelen yeni kadrosunu oluştururken de istifade edeceği arkadaş ve çalışma ekibini de tanıyorum.

Mahmut hocamızın Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük mücadelesindeki duruşunu çok takdir ettiğimizi kendisiyle deffatle paylaşmıştık. Arkadan dolanmadan, bel altı vurmadan, şahsiyet yapmadan, farklı hesaplar içine girmeden, farklı ilişkiler geliştirmeden düz ama dik bir yürüyüşle yarışını sürdürdüğüne şahit olmuştuk da zaman zaman usül ve uslübunu değiştirmesini tavsiye ettiğimizde, “hayır bu bir duruş ve duruşa uygun yürüyüştür” diyerek asaletli ifadelerle bizleri ikna etmişti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Enstitü Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör yardımcılığı gibi idari zorlukları olan bu görevleri başarıyla ve yüzünün akıyla yaparak, arkasında hiçbir şaibe bırakmadan ve koltuğa asılmadan tamamlamıştır. Samsun Üniversitesi kurulduğunda, bu konuda kafa yoranların ve hesapları bulunanları neredeyse hepsi, üniversitenin rektörü olarak sayın Cumhurbaşkanımızın Mahmut hocayı atayacağını konuşmuştur. Hem müktesebatı, hem duruşu, hem zihni kodları, hem de başarısı dikkate alınarak referanslar da göz önünde bulundurularak rektörlük görevine atanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın hem rektörlük atamalarında, hem de diğer üst düzey bürokrat atamalarında önemli hassasiyetlerinin bulunduğunu, çok ince araştırmalar yaptırdığını, özellikle Feto örgütüne karşı duruşları ve mücadeleyi çok önemsediğini, vatan millet, devlet ve bayrak duyarlılığını ön palanda tuttuğunu duymaktayız. Atamaları değerlendirdiğimizde de bu duyarlılıklarını atamalara da yansıttığını görmekteyiz.

Prof. Dr. Mahmut AYDIN hocamızın yeni kurulan Samsun Üniversitesini uluslar arası arenaya taşıyacak bir başarıda yürüteceğine inanıyor kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR