SAMSUN ÜNİVERSİTESİ BİR YUVA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ BİR YUVA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
2018’de yılında kurulan Samsun Üniversitesi (SAMÜ), kurulduğu günden bu yana epey yol aldı.

BİR YUVA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

Üç farklı kampüsünde topluma hizmet eden, ürettiği bilgiyi insanlarla paylaşan, farklı düzeydeki sorunlara çözüm üretmeye gayret eden; öğrencileri, öğretim üyeleri ve idari personelimiz için yuva halini alan bir kurum olma yolunda ilerliyor.

Başta Samsun olmak üzere Türkiye'ye olan katkıları ve bu katkıların çeşitli yansımalarını görmeye başlayan SAMÜ, şehre entelektüel bir canlılık kazandıracağı ümidi ile yola çıktı. Beklentilere karşılık verme isteğinin de had safhada olduğu SAMÜ, bunun ilk örneklerini dört yıl gibi kısa bir sürede gösterdi. SAMÜ, hem bölgesel hem de ulusal düzeyde, bilimsel, kültürel ve entelektüel anlamda bir odak noktası olma hedefine dayanan bu eğitim vizyonu doğrultusunda, temelden inşa ederek açtığı her bir fakültenin kendini gösterdi. Türkiye'nin ve dünyanın bilimsel yönelimlerine uygun olarak acil somut sorunlara cevaplar üreterek de görünür oldu. Üniversitenin kuruluşunu belirleyen temel ilkeler, değerler ve hedefler ile pratikte bugün vardığı nokta paralel bir seyir gösteriyor.

samsun-9.jpg

SANAYİ ALANINDA ATILAN STRATEJİK ADIMLAR
“Tam Bağımsız, Güçlü Türkiye” hedefine ulaşmak için başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi seferberliği çerçevesinde özellikle savunma sanayi alanında atılan stratejik adımlar başta havacılık, uzay, atmosfer bilim ve teknolojileri alanlarında donanımlı gençlere ihtiyacı artırdı. Buna bağlı olarak da SAMÜ'de Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruldu. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, birikimli akademik kadrosunun ve üretmeye istekli öğrencilerinin elde ettikleri ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarla, ulusal ve bölgesel gelişmeye katkıda bulunmak için ne denli özveri içerisinde çalıştığını ise şimdiden ispatladı.

samsun-6.jpg

İHTİYAÇLARA CEVAP VERİYOR
İnsanı merkeze alarak dönüşen kurumsal yapıların bu dönüşüm ufukları, giderek daha iyi eğitimli insanların yönetimde, yetkili pozisyonlarda daha fazla yer bulmasına olanak sağladı. Dolayısıyla İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakülteside SAMÜ'de yerini aldı. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi çok yönlü ve farklı niteliklere sahip donanımlı kadrosu, lisans-lisansüstü düzeyde akademik program ve faaliyetlerinin niteliği ile öğrencilerin bu önemli ihtiyaç alanlarının farkında olmasına katkı sunuyor.

TEŞVİK VE UYGULAMA ÖNCELİKLİ
Mühendislik Fakültesi ise yazılım, makine, biyomedikal, elektrik-elektronik, endüstri alanlarında ortaya koyulduğu özel araştırmalarla Türkiye'nin öncelikli alanları için üretimler gerçekleştirdi. Fakültenin yenilikçi fikirleri hem öğrenciler hem de akademisyenler için teşvik etmeyi ve uygulamayı öncelikli sorumluluklarının arasında görmesini sağlıyor.

samsun-7.jpg

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR
Türkiye’de teori ve pratik arasında açılmış olan makası kapama vizyonuna sahip, bu topraklarda vücuda gelmiş mimarlık mirasını önceleyen ve özgün bir öğretim programı sunan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de bir diğer önemi fakülte. Fakültede öğrencilerin erken bir aşamada araştırmaya, şehirleşme konusunda kadim değerlere, bizzat pratikteki madde ve malzemeye olan ilgisini uyandırmak için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Fakülte ilk başta bu amaca yönelik bir müfredat ile işe başladı. Fakültede, aynı zamanda ulusal ve uluslararası akademik, mesleki ve endüstriyel kuruluşlar arasındaki iş birlikleriyle alanın pratik sorunlarını daha yakından ve zamanında fark edebilmek için özen gösteriliyor.

SONUÇLAR TOPLUMLA PAYLAŞILIOR
İslamî İlimler Fakültesi, klasik ilimlerle modern perspektifler arasında birini diğerine öncelemeden İslam’ın toplumsal yaşamdaki rolünü incelemeyi planlayarak hareket ediyor. Fakültenin bilim insanları sadece geçmiş ve bugünün değil, geleceğin sosyal yaşamıyla alakalı dini sorunları araştırmayı, elde ettiği sonuçları toplumla paylaşmayı önceliyor.

EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET
Son olarak üniversite bünyesinde kurulan Samsun’un yeni Tıp Fakültesi, şehre ve bölgeye büyük katkılar sağlıyor. “Sağlık Kenti Samsun” ilkesiyle hareket edilerek hasta ve hasta yakınlarına en iyi şekilde hizmet ediliyor. Öyle ki, bu hizmetin ne anlama geldiğini tüm dünyaca maruz kalınan pandemiden dolayı acı bir biçimde tecrübe edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.