SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI YANGIN SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI

SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI YANGIN SORUNUNU GÜNDEME TAŞIDI
Adana Aladağ’da 11 kız çocuğu ve 1 eğitmenin yanarak can verdiği yurt faciasından sonra tartışma konusu olan yangın merdivenlerinin Samsunda bulunan birçok yurtta kilitli olduğu ortaya çıktı.

     Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığının sosyal medya üzerinden "Aladağ'da meydana gelen yangındaki ihmalden sonra, Samsun'da ki Yurtlarda kalan öğrenciler, yurttaki yangın merdivenleri açık mı ?" sorusuna büyük çoğunluğun kilitli demesi üzerine yaptığı araştırmada korkunç gerçekler ortaya çıktı. Liselerde yangın merdiveni yok. KYK yurtlarında yangın merdiveni kapıları kaynakla kapatılarak açılması imkansız hale getirilmiş.

LİSELERDE YANGIN MERDİVENLER YOK

                Bazı liselerde yangın merdiveni dahi bulunmadığına dikkat çeken Samsun Ülkü Ocakları Ortaöğretim sorumlusu Aslan KÖSEF " Söz konusu facia sonrası vakfımıza bağlı Samsun'daki liselerde öğrenim gören ülkücü kardeşlerimize liselerindeki yangın merdivenlerinin durumunu araştırmalarını istedim. Araştırma sonuçları içler acısı. Samsun'un burada ismini belirtmek istemediğim önde gelen Anadolu ve Meslek liselerinde yangın merdivenleri bulunmamakta. Yangın Merdiveni bulunan sınırlı sayıdaki liselerde ise ya kapısı kapalı yada kiler haline getirerek olası bir yangın durumunda kaçış imkansız hale gelmiş. Önem alınması için illa Samsun'da da bir facianın çıkması mı gerekli? İl Milli Eğitim Müdürlüğünün derhal duruma el koyarak liseleri olası yangın'a hazır hale getirilmesini istiyoruz"  dedi.

KYK YURDUNDA YANGIN MERDİVENLERİNİN KAPILARI KAYNAKLI

                Üniversite yurtları hakkında bilgi veren Samsun Ülkü Ocakları 19 Mayıs Üniversitesi Teşkilat Başkanı Necip KARA "Üniversite yurtları olası bir yangın faciasına hazırlıklı değil. Üniversite içinde yer alan KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nun yangın merdivenlerine açılan kapıları hırsızlığı önleme, sigara içilmesini engelleme gibi ucuz sebepler gösterilerek kaynakla kapatılarak açılması imkansız hale getirilmiş. Olası bir yangında öğrenciler kaderlerine terk edilmiş. Böyle ucuz sebepler gösterilerek öğrenci kardeşlerimiz hayatları ile kumar oynanması ne kadar doğru? İlla Samsun'da da bir facia mı olması lazım önem alınabilmesi için?" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.