Samsun Ülkü Ocakları Türkmenlere yardım konvoyu kaldırıyor

Samsun Ülkü Ocakları Türkmenlere yardım konvoyu kaldırıyor
Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, il genelinde düzenlediği kampanyanın son aşamasına gelindiğini belirtti.

Toplanan yardımların ayrıştırılarak gruplandırıldığını belirten vakıf yetkilileri, bir aksilik yaşanmaz ise cuma günü araçların yola çıkacağını dile getirdi.

Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, Türkmenler için başlattıkları yardım kampanyasına Samsun halkının duyarsız kalmayıp büyük destek verdiğini belirtti. Samsun genelinde yapılan yardımların vakfın deposunda toplanarak ilgili kategoride ayrıştırıldığını ifade eden Geze, Samsun'da bulunan Türkmen ailelerin de gönüllü olarak katıldığı yardım malzemelerinin nakliye, ayrıştırma gibi işlerinin bittiğini, cuma günü Hatay'da bulunan Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin toplanma kampına gönderilerek, oradan da Suriye'ye gönderileceğini söyledi.

"GIDA KONUSUNDA EKSİKLİKLERİMİZ VAR"

Geze, bir aydır süregelen yardım kampanyasında kıyafetten şofbene, mobilyalardan gıdaya kadar bir çok destek aldıklarını ifade etti. Öncelikle Samsunlu hemşehrilerine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Geze, ancak gıda konusunda bazı eksiklikleri bulunduğunu aktardı. Geze, "Vatandaşlarımızın gıdaların bozulacağından endişe edip yardım hususunda haklı sebepleri vardı. Cuma günü Allah'ın izni ile kamyonlarımız Samsun'dan hareket ederek Hatay'a, oradan da genel merkezimiz Suriye'de bulunan Türkmenlere yardımlarınızı ulaştıracaktır. Bu bağlamda Samsun halkından Türkmen kardeşlerimize gıda konusunda talep ediyoruz. Çetin geçen kış koşullarında savaş meydanında bulunan öz kardeşlerimiz, gıda bulmakta oldukça zorlanmaktadır. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaktayız. Yardım yapmak isteyen halkımız facebook, twitter gibi sosyal medyadan mesaj ve iletişim numaralarımızla irtibata geçerek bilgi alabilirler. Şimdiden halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." diyerek, Samsun halkını Türkmeneli'ne yardıma çağırdı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.