Samsun Trafiğine Çifte Çözüm

Samsun Trafiğine Çifte Çözüm
Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün müjdelediği Samsun Batı Çevre Yolu ile ilgili çalışmaların seçimlerin hemen ardından başlayacağını, sırada Doğu Çevre Yolu'nun olduğunu açıkladı.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Samsun mitinginde müjdelediği Batı Çevre Yolu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir, "Samsun'da trafik sorununa kökten çözüm getirecek Batı Çevre Yolu ile ilgili çalışmalara hemen seçim sonrasında başlayacağız. Doğu Çevre Yolu ile ilgili güzergah tespit çalışmaları ise hızlandı" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI
Mustafa Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyebsi Ali Comart ile birlikte Etaş Et Atölyesi'nde düzenlenen kahvaltı programında Atakum esnafıyla bir araya geldi. Programa katılan esnafa 'destek' sözü veren Mustafa Demir, daha sonra yaptığı konuşmada, Batı Çevre Yolu ile ilgili önemli bilgiler verdi. Batı Çevre Yolu'nun, 7 yıl önce 'uygulama projesi'nin bittiğini hatırlatan Demir, "Kamulaştırma ve imarla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle bir türlü başlanılamayan projemiz için Cumhurbaşkanımız dün startı vereceklerini açıkladı. Seçimden hemen sonra çalışmalara başlıyoruz" diye konuştu.

etas1.jpg

ADALAR MEVKİİNDEN POLİS OKULU'NA
Batı Çevre Yolu'nun Adalar mevkiinden başlayarak OMÜ'nün üzerinden geçtikten sonra Polis Okulu'nun az ilerisinden karayoluna bağlanacağını söyleyen Mustafa Demir, "Köprülü kavşaklarıyla birlikte 5 ana bulvar bu yola bağlanacak. Yatay mimari çalışmalarıyla Batı Çevre Yolu tamamlandığında gelişmiş ülkelerde, Avrupa'daki birçok ülkede olduğu gibi gelişmiş, modern bir kent dokusu ortaya çıkacak. Bu dev projenin başlamasıyla birlikte Atakum'un 80-100 yıllık planlamasını 5 yılda tamamlamış olacağız" dedi.

SIRADA DOĞU ÇEVRE YOLU VAR
Doğu Çevre Yolu'nu da Samsun'a kazandırmak istediklerini söyleyen Demir, "Geçtiğimiz günlerde seçim çalışmaları kapsamında projenin planlandığı bölgeye gittim. Güzergah tespiti çalışmalarını hızlandırdık, halen çalışma sürüyor. Canik İlçesi'ni çevreleyecek olan Doğu Çevre Yolu, 2 tüneli, 3 viyadüğü, toplam 7 kilometrelik mesafesi ile havaalanı kavşağında son bulacak. Gerek Batı, gerekse Doğu çevre yollarının yapımına başladığımızda vatandaşlarımız başardığımızı görecek ve bizlere müthiş bir kamuoyu desteği sunacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum