Samsun Ticaret Borsası rekor kırdı

Samsun Ticaret Borsası rekor kırdı
2014 yılı işlem hacminde yeni bir rekor geldi ve yıllık işlem hacmi zirveye ulaştı.

Samsun Ticaret Borsası tarihindeki en yüksek işlem hacmine ulaşarak, Türkiye genelinde 113 borsa arasında 13.lüğe yerleşti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2014 yılı faaliyet raporunda da belirtildiği üzere 2014 yılında Samsun Ticaret Borsası’nda işlem gören ürünlerin hacmi bir önceki yıla göre yüzde 35,25’lik bir artışla 3 milyar 48 milyon TL ye ulaştı.

Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır; “ İşlem hacmi yönünden Türkiye’ de çok önemli bir noktaya geldik. TOBB’ un yayınladığı listeye göre 2013 yılında ülke genelindeki 113 borsa arasında 17. Sırada olan yerimizi 13. lüğe çıkardık. Listeye bakıldığı zaman bizden üst sıralarda Diyarbakır, Düzce, Ankara, Adana ve İstanbul gibi illerin olduğu görülecektir.  Samsun Ticaret Borası işlem hacmi yönünden artık şampiyonlar ligine girmiştir. Bu başarıda bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getiren tüm üyelerimizin de sonsuz katkıları var. bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Camiamız el ele, kol kola Samsunumuz için üretmeye ve ilimize yeni başarılar getirmeye devam edecektir.” dedi.

Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı’ dan alınan bilgiye göre,  2014 yılında Samsun Ticaret Borsası’nda en çok işlem gören ürünler arasında 1milyar 278 milyon ile hububat  ilk sırada bulunurken, 840 milyon liralık işlem hacmi ile kuru meyveler ikinci, 402 milyon liralık işlem hacmiyle hububat mamulleri ise üçüncü sırada yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.