SAMSUN ŞEHRİ, SPOR ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

SAMSUN ŞEHRİ, SPOR ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç;Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da Temmuz ayında 5 farklı branşta İşitme Engelliler Dünya Şampiyonalarının düzenleneceğini belirterek,

 

 

 

“18 Temmuz’da tüm dünyanın da yakından takip edeceği ‘365 Gün kala’ etkinliği gerçekleştirilecek. Böylelikle Samsun’da uluslar arası spor camiasının çok önemli organizasyonu olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nın resmi süreci başlamış olacak” dedi.

 

“Samsun artık Spor kenti oldu”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da bu yıl yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.  Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da Temmuz ayında 5 branşta İşitme Engelliler Dünya Şampiyonalarının düzenleneceğini ve 2017 yılında da İşitme Engelliler Olimpiyatlarına ev sahipliği yapılacağını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’da önümüzdeki sene İşitme Engelliler Olimpiyatı gerçekleştirilecek. Bu dünyadaki Olimpik ve Paralimpik’ten sonra gelen en kapsamlı organizasyon. Dünyadaki en çok katılımlı 3. büyük organizasyon.  Önümüzdeki Temmuz ayında Samsun’da bir çok farklı organizasyonlar olacak. 16-24 Temmuz tarihleri arasında play voleybolu, masa tenisi, judo, karate ve tekvando olmak üzere 5 branşta dünya şampiyonaları gerçekleştirilecek. Bu organizasyonların 1 sene sonraki İşitme Engelliler Olimpiyatlarından önce yapılmasının sebebi hem Samsunumuzun hem ülkemizin hazırlanması hem de gelecek yabancı misafirlerimizin Samsun’un güzelliklerini, spor alt yapısını görmeleri için fırsat olarak değerlendireceğiz” diye konuştu.

“Samsun’daki Dünya şampiyonalarına ve Delege Toplantılarına çok sayıda ülkeden katılım olacak”

Samsun’da spor anlamında Temmuz ayında hareketli günler  yaşanacağını  ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “16 - 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Şampiyonalarına 46 ülkeden 700 katılımcı gelecek. Yine aynı dönemde 17-21 Temmuz tarihlerinde Dünya İşitme Engelliler Federasyonunun Delegasyon Başkanları Toplantısı olacak. Toplantı sırasında İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda kullanacak tesisler incelenecek, Samsun denetlenecek.  Şu anda 57 ülkeden 84 kişilik bir delegasyon heyeti bu konudaki katılıma teyidini vermiş durumda. 18-19 Temmuz’da tesis ziyaretleri olacak, 20 Temmuz’da Delegasyon başkanları toplantısı yapılacak. Samsun Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleri ile hem Samsunumuzun hem güzellikleri hem de organizasyon alt yapısı kendilerine gösterilmiş olacak” şeklinde konuştu.

“18 Temmuz Pazartesi günü ‘365 Gün kala’ etkinliği gerçekleştirilecek”

İşitme Engelliler Olimpiyatları için ‘365 Gün kala’ etkinliği düzenleyeceklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç  Tüm dünyanın da yakından takip edeceği 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü ‘365 Gün kala’ etkinliği gerçekleştirilecek. İşitme Engelliler Olimpiyatlarından 365 gün önce saatimiz sahilde kurulacak. Saat 20:17’de yani 2017 yılına atıfta bulunacak şekilde ‘365 Gün’e kala’ saatimiz başlamış olacak. Önümüzdeki ay Samsun’da uluslar arası spor camiasının çok önemli etkinliklerinden birisi olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nın resmi süreci başlamış olacak. Şimdiden hem Samsunumuza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu organizasyon sporun Samsun’a ekonomik, sosyal katkı anlamındaki en büyük yansıması olacak. Turizm noktasında da bir canlanma getirecek. Buraya gelecek olan sporcuların, delegasyonların hem ülkemizi hem de Samsunumuzu yakından görme imkanı olacak” diye konuştu.  

“Samsun’da tam bir spor şöleni yaşanacak”

İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda kullanılacak tesislerin yapımında son aşamaya gelindiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:“Şu an devam eden tesis inşaatlarımız var. Bunlardan bir tanesi de golf olacak. Golf branşı ilk kez İşitme Engelliler Olimpiyatlarında yer almış olacak. Şu anda devam eden atıcılık, okçuluk ve buz pateni tesislerimizin inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. İlkadım’daki Atletizim Pistimiz son aşamaya gelmiş durumda. Önümüzdeki 1,5 ay içerisinde tamamen bitirilmesini hedefliyoruz. Samsunumuzda hazırlık yapacak bütün takımlara, sporculara başarılar diliyorum.  İşitme Engelli Bayan Futbol Takımımıza da başarı diliyorum. Onlar ilk kez katılacaklar.  İşitme Engelli Erkek Futbol Takımımıza da başarı diliyorum. İnşallah onlar da yüzümüzü ağartacaklar. Birçok farklı branştaki çalışmalarla birlikte Samsun’da tam bir spor şöleni yaşanacak. Gelecek olan sporcular, delegasyonlar, heyetler Kredi ve Yurtlar Kurumu’muza bağlı yurtlarda misafir edilecekler. Böylece ülkemizin öğrenci yurtlarındaki atılımını da görme imkanları olacak. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın logosu dünyada gerçekten çok büyük beğeni topladı. Özellikle Uluslar arası Olimpiyat Komitesi Başkanı Sayın Thomas Bach, bu logoyu çok beğendiğini dile getirdi. Kendisinin Ankara’da bizi ziyareti esnasında kendisi ile bu konuyu görüşme imkanımız olmuştu. Orada da beğenisi dile getirmişti.”

“Samsun’daki yapılacak dünyanın en önemli organizasyonlarından birisini başarıyla tamamlayacağız”

Bakan Çağatay Kılıç, Ülke olarak artık uluslar arası her organizasyonu yapma konusunda büyük bir yol kat ettiklerini belirterek, “İnşallah hem önümüzdeki ay, hem de bir sene sonra Samsun’da gerçekleştireceğimiz dünyanın en önemli organizasyonlarından birisini başarı ile tamamlayacağız. İşitme Engelliler Olimpiyatı olması sebebiyle özel bazı çalışmalarımız var. Sporcularımız işitme engelli. Dolayısıyla Samsunumuzda bu anlamda özellikle Sayın Valimizin ve İşitme Engelliler Federasyonunu da içerisinde bulunacağı koordinasyonla Samsunumuzda bazı alt yapı çalışmalarını yapmak durumundayız. Bunun için 1 yıl vaktimiz var. İnanıyorum ki Samsunlu hemşehrilerim bunu çok kolay yaparlar. Bu aynı zamanda samsunumuzun dünyada kendisini göstermesi açısından en önemli fırsatlardan birisi diye düşünüyorum. Şimdiden Samsunlu hemşehrilerime başarılar diliyorum. Önümüzdeki ay yapılacak dünya şampiyonalarda ve Delegasyan Başkanları Toplantısında bunu en üst düzeyde gerçekleştirecektir. Çok yoğun çalışmamız lazım. Federasyonumuzun Samsun’da yoğun bir çalışma yapması gerekiyor. Yerel mülki amirlerimizin de bu noktada hazırlık içerisinde olduklarını biliyorum” dedi.

“Hedefimiz bu sezonun başı itibariyle stadı yetiştirmek”

Basın mensuplarının Tekkeköy İlçesinde yapımı devam eden Samsun Stadı ile ilgili bir soruları da cevaplayan Bakan Çağatay Kılıç, sezon başına kadar stadı bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bakan Çağatay Kılıç, statla ilgili şu bilgileri verdi:  “Stadyumumuzda çatı imalatını yapan vinçler stattan çıkmış durumda. Zemin çalışmaları, koltuk imalatları devam ediyor. Koltukların takılacağı çeliklerin imalatı sürüyor. Cephe kaplamaları arka yüzünden ön yüzüne doğru geliyor. Arkadan bakıldığında ilerlemiyor gibi bir görüntü oluyor ama arkadan öne doğru geliyor. Hızlı bir şekilde şu anda imalat devam ediyor. Burada geçmişte  bazı çelik imalatlarıyla alakalı bir sıkıntı yaşandı. Bu biraz gecikmeye sebep oldu. Aynı zamanda son 2 ay içerisindeki yoğun yağışlar nedeniyle de istenen hızda devam edemeyen bazı çatı çalışmaları oldu. Şu anda vinçler çıkmış durumda. Çatı tamamen kurulmuş durumda. İçerideki imalatlar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizim buradaki hedefimiz bu sezonun başı itibariyle stadı yetiştirmek ama bir gecikme olması durumunda da evdeki 1 ya da 2 maçın sonrasında Samsunsporumuz inşallah  bu statta maçlarını oynayacak.”

“Bu kadar büyük yatırımları Cumhuriyet tarihinde ne zaman gördük?”

Türkiye’de şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle 27 stadyumun inşasının devam ettiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Artık bu sene içerisinde 2016’nın sonuna kadar tamamlanacak birçok stadımız var. Örneğin, Gaziantep’teki stadımız artık son aşamaya geldi. Sivas’taki stadımız bitmek üzere. Adana stadımızı hızlı bir şekilde devam ediyor. Oradaki stadımızın çok hızlı gitmesinin sebebi hava şartları. Çünkü, Adana’da inşaat süresi çok daha uzun bir dönem.  Diyarbakır’daki stat inşaatımız devam ediyor. Trabzon Akyazı’daki inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Orada da dış cephe kaplamalarının neredeyse artık sonuna gelindi. Çimle ilgili hazırlıklar devam ediyor. Bununla ilgili de bu hafta içerisinde bazı konuların sonuçlanmasını bekliyoruz. Aynı şekilde Sakarya’daki stadyumumuz hızlı bir şekilde devam ediyor. Onun da biraz hızlandırılması noktasında çalışmamız var. Daha önce biten Konya, Kayseri, Antalya statları şu anda kullanımda.  Bursa’nın stadı kullanımda. Bunları hep böyle saydığımızda yapılan işlerin ne kadar büyük olduğunu görmemiz gerekiyor. Eleştirmek isteyenler tabii ki eleştirebilirler. Ancak bu kadar büyük inşaatları, bu kadar büyük yatırımları Cumhuriyet tarihinde ne zaman gördük? Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki  bu büyük yatırım ivmesini…Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekten çok büyük bir katkısı, kendisinin talimatları var. Bu noktada hızlı bir şekilde onların yerine gelmesi için çalışıyoruz.” diye konuştu.  

“Türkiye’de yaptığımız atılımı yurt dışında anlattığım zaman muhataplarımız şaşırıyorlar”

Yapılan statların eleştirilmesine anlam veremediğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu kadar yoğun bir yatırım hamlesi yapılırken sadece stadımız ‘1 ay gecikti, 2 ay gecikti 3 ay şöyle oldu’ diyerek eleştirmek yerine Bu kadar büyük yatırımların yağıldığı ülkemizle gurur duymak gerektiğini düşünüyorum. Birçok ülkedeki sportif yatırımları inceleme fırsatı buluyorum. Görevim gereği özellikle yurt dışına gittiğim her ziyarette mutlaka sportif tesisleri inceliyorum. Varsa eğer yurt anlamındaki tesisleri de inceliyorum. Türkiye’de yaptığımız atılımı anlattığım zaman gerçekten muhataplarımız şaşırıyorlar. Nasıl bu kadar yoğun ve hızlı bir atılımı gerçekleştirebiliyorsunuz diye şaşırıyorlar.  Samsunumuzdan örnek vermek gerekirse biz şu anda belediyemizle beraber yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nu Samsun’a kazandırdık mı? Kazandırdık. 7500 kişi kapasiteli bir spor salonu. Şu anda içerisinde bulunduğumuz Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nu, altında antrenman sahalarıyla kazandırdık. İlkadım Atletizm Pisti bitmek üzere. Yeni Batı Park’ta inşası devam eden okçuluk, buz pateni ve atıcılık tesislerimiz, İlkadım’da devam eden gençlik merkezimizin inşaatı, golf tesisimiz, panorama müzemiz, Atakum’daki olimpik yüzme havuzumuz ve yanında devam eden sporcu fabrikası inşaatımız… Biz yatırımlarımıza devam edeceğiz.  Daha çok farklı yatırımlarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.  

“Onlar varsın eleştirsinler. Biz işimizi yapmaya, koşmaya devam edeceğiz”

Stadyumları 15 günde bir kullanılan tesis olarak değil, yaşam alanı olarak planladıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı; “Sadece stadyumların toplamı 3 buçuk milyar dolar civarında bir değere sahip. Biz stadyumlarımızı sadece 2 haftada bir maç oynanması için değil, onları sosyal yaşam alanları haline getirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmamız var. Sportif tesislerimizi sadece spor anlamında değil sosyal çalışmalarla da hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Her şeyi eleştirmek için yola çıkanlar sadece eleştiri yaparlar. Onlar varsın eleştirsinler. Biz işimizi yapmaya, koşmaya devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız ne dedi; ‘Konuşma vakti değil, iş yapma vaktidir’ Biz bunun derdindeyiz. Bunu yapmaya devam edeceğiz.  Bunun peşinde koşacağız. Biliyorum ki vatandaşlarımız ve milletimiz bizim yanımızdadır. Zaten seçim sonuçları da bunu gösteriyor. AK Parti hükümetleri olarak eserlerimiz de ortadadır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.