SAMSUN ŞEHİTLER İÇİN TEK YÜREK OLDU

SAMSUN ŞEHİTLER İÇİN TEK YÜREK OLDU
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin düzenlediği "18 Mart Şehitler Yürüyüşü", Üniversitenin, Samsun protokolünün ve Samsunluların geniş katılımıyla gerçekleşti.

Üniversite ve toplum buluşmasının en özel örneklerinden biri olan yürüyüşe;  çocuk, yaşlı, genç her kesimden on binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla şehitler ve vatan için atılan sloganlarla yürüyen coşkulu kalabalık, Samsun sokaklarını kırmızı beyaza boyadı. Ayrıca yürüyüşe eşlik eden 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Bando Takımı da yürüyüşe ayrı bir ruh kattı.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi, personeli, akademisyeni ve öğrencileriyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüşteki yerini aldı. Samsun Valiliğinin himayesinde düzenlenen yürüyüşe ayrıca; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, akademisyenler, idari personel, lise ve üniversite öğrencileri ile Samsun halkı katıldı. Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez, Çanakkale Geçilmez, Vatan Sana Canım Feda Her Şey Vatan İçin, Çanakkale Ruhu Dimdik Ayakta gibi sloganlarla ve Allahü Ekber nidalarıyla Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı okundu. 

18-mart-yuruyusu-(5).jpg 18-mart-yuruyusu-(7).jpg

“Çanakkale’yi Çanakkale yapan vatana düşman ayağı bastırmayan asil ruhtur”
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Çanakkale Zaferimizin 104. yılını kutlamak, şehitlerimizi anmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için düzenlediğimiz etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugünkü etkinliğin ardından hepimiz evlerimize, iş yerlerimize döneceğiz. Ama o gün bu vatan uğruna Çanakkale’de savaşan kahramanlarımız evlerine dönmeyeceklerini biliyorlardı. Çanakkale’yi Çanakkale yapan vatana düşman ayağını bastırmayan, namusuna dokundurtmayan o asil ruhtur. Çanakkale demek, Çanakkale’yi geçilmez yapan Mehmetçiklerimiz demek. Çanakkale demek Seyit Onbaşı demek, kınalı kuzular demek, Mustafa Kemal demektir” dedi.

18-mart-yuruyusu-(8).jpg 18-mart-yuruyusu-(9).jpg

18-mart-yuruyusu-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.