"SAMSUN SAHİPSİZ BIRAKILMIŞ BİR ŞEHİRDİR"

"SAMSUN SAHİPSİZ BIRAKILMIŞ BİR ŞEHİRDİR"
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu TBMM'de gündem dışı söz alarak Samsun'un sorunlarını anlattı. Hancıoğlu, "Bugün, Samsun sahipsiz bırakılmış bir şehirdir" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde yaptığı konuşmada, "Samsun ilinin sorunlarıyla ilgili gündem dışı söz aldım.  Aslında Samsun'un sorunu tektir, o sorun da Adalet ve Kalkınma Partisinin ta kendisidir. Nasıl derseniz, bugün bu güzel şehri yöneten anlayış, Samsunluların çözüm bekleyen sorunlarına sırt çevirmiş, kaynaklarını yandaşa teslim etmiş, havasını suyunu zehirlemiş, insanları ölümle burun buruna getirmiş ve bu durumdan zerre kadar rahatsızlık duymayan bir anlayıştır. Sizlere bunu birkaç örnekle vermek istiyorum. İlk örneği; İlkadım ilçesindeki Çiftlik Caddesi. Bu cadde 2014 yılında milyonlarca lira masraf yapılarak trafiğe kapatıldı. Kapatan kim? AK PARTİ büyükşehir belediyesi. Aradan altı yıl geçti, bu cadde yine milyonlar harcanarak bu kez trafiğe açıldı. Kim açtı? Yine aynı belediye. Planlama yok, mühendislik yok. Peki ne var? "Ben bilirim." anlayışı var, yandaşa vatandaşın parasını peşkeş çekmek var. Diğer bir örnek Bafra ilçemizden. Aynı büyükşehir belediyesi üç yıl kadar önce bu ilçemizin gerçekten de ihtiyacı olan yeni otogar projesi için düğmeye bastı. Projelerin, kamulaştırmaların, altyapı masraflarının hepsine oluk oluk paralar harcandı. Sonra bir baktık, otogar projesinin yeri değişmiş. Hangi vicdan, hangi akıl, hangi ahlak bu israfı, bu talanı, bu savurganlığı savunabilir?
Samsunluların parası böyle boşa harcanırken şehirde işsizlik bir virüs gibi yayılıyor. Bu paralarla Samsun'da sayıları yüz bine yaklaşan genç işsizimize istihdam sahası yaratmak çok mu zor? Geçen yıl bu şehirde 1.650 esnaf iflas etti. Ayakta kalanlar ise deyim yerindeyse sinek avlıyor. 

hancioglu4.jpg

Bugün, Türkiye'de her 3 çekten 1'i yazılırken Samsun'da her 2 çekten 1'i ödenemiyor. Adliye adliye olmaktan çıktı, bildiğiniz emlak dükkânı; duvarlar icradan satılık gayrimenkul ilanlarıyla dolu. Şehrin nüfusu 1 milyon 350 bin, 410 bin icra dosyası var. Yani her 3 Samsunluya bir icra dosyası düşüyor.  Bugün, Samsun sahipsiz bırakılmış bir şehirdir. Sahipsizliğin nasıl bir şey olduğunu Vezirköprü ilçemize gidin, gözlerinizle göreceksiniz. Bu ilçeyi dünyaya bağlayan yol, yıllardır "ölüm yolu" diye adlandırılıyor. Yolu duble hâle getirmek için projeler yapıldı ama bitmedi. Kunduz Dağları'nda millî takımlar için kamp tesisi kuruldu, müteahhit "Zarar ediyorum." diye bırakıp gitti; şimdi orası çürümekte. Sekiz yılda bir hastane inşaatı bitmez mi? Vezirköprü'de bitmiyor. Kaç müteahhit değişti? Sayın Bakana soruyoruz: "İnşallah bu yıl hizmete girecek." diyor; bekleyip göreceğiz. Birisi de şu kürsüye çıkıp memleketimizin en değerli ovası Çarşamba Ovası'nın orta yerine biyokütle enerji santralinin hangi akılla, hangi mantıkla kurulacağını izah etsin. Devletin tarımsal sit alanı olarak ilan ettiği yani tarımsal üretim dışında bir çivi dahi çakılması yasak olan Karadeniz'in en büyük, en verimli ovasına zehir santrali yapılmasına nasıl izin verilir? Yazıktır, günahtır. Samsunlular bu savurganlığın, bu hesap kitap bilmezliğin faturasını sadece parasıyla değil, canıyla da ödüyor ve bu gidişle daha çok canlar yanacak. Buradan Samsun'u ve tüm Türkiye'yi uyarıyorum: Salıpazarı, Terme, Çarşamba bölgesinde geçen yıl iki büyük sel felaketi yaşandı. 2 vatandaşımız bu sel felaketinde hayatını kaybetti, köprüler yıkıldı, tarlalar yok oldu. Aradan geçen süre içinde dere ıslah çalışması ya da bu taşkın önleme projelerinin hiçbiri gerçekleşmedi. Millet bahçesi yapmak için 30 milyonu bulanlar, sel tehdidi altındaki vatandaşlarımız için parmağını oynatmıyor. Bu uyarımı bir kenara not edin; bu saatten sonra bu bölgede yaşanacak sellerden, can ve mal kayıplarından verdiği sözleri tutmayan siyasetçiler ve bürokratlar sorumludur. Vatandaşın parasını sadece üç beş yandaşına rant sağlamak için savuran saray iktidarı sorumludur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum