SAMSUN ÖRNEK GÖSTERİLDİ

SAMSUN ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Sağlık Bakanlığı, Samsun’daki iki projeyi örnek gösterdi

SAMSUN'da uygulanan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne ait 'Gebe Danışma Hattı' ve 'Solunum Cihazına Bağlı Çocuk Hastaların Evde Bakımı' projeleri, Sağlık Bakanlığı tarafından örnek proje olarak belirlendi. Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel, iki projenin örnek olarak gösterilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve bağlık kuruluşların merkez teşkilatı ile taşra teşkilatları arasında gerekli koordinasyonun sağlanarak iş ve hizmetlerin daha hızlı ve verimli yürütülmesi amacıyla 19-21 Şubat'da Antalya’da koordinasyon toplantısı düzenlendi. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile bakanlık üst düzey yetkililerinin ve 81 ilin İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlerinin katıldığı koordinasyon toplantısında Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından uygulamaya konulan 'Gebe Danışma Hattı' ve 'Solunum Cihazına Bağlı Çocuk Hastaların Evde Bakımı' projeleri örnek uygulama olarak seçilerek tanıtımları yapıldı.

İki projenin Türkiye’deki diğer sağlık kurumlarına örnek olarak seçilmesinden mutlu olduklarını söyleyen Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr.  Dr. Dursun Mehmet Mehel, "233 07 24 numaralı Gebe Danışma Hattı Projesiyle anne ve anne adaylarına hamilelik süreciyle ilgili en doğru bilgiyi en kolay şekilde vermeyi amaçlıyoruz. Solunum Cihazına Bağlı Çocuk Hastalara Bakım Projesiyle de, solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdürmek zorunda kalan çocuk hastaların her zaman yanında olmayı, onların ihtiyaçlarını gidermeyi hedefledik. Her iki projede da amacımıza ulaştık" dedi.

Mart ayında yapılacak 6’ncı Kalite Kongresi’nde de Sağlık Bakanlığı tarafından seçilen en iyi 30 uygulama arasına 'Dijital EKG' ve 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitim ve Diş Tarama Ve Tedavi Programı' uygulamalarıyla girdiklerini belirten Genel Sekreter Mehel, kongrede ayrıca bir tanıtım standı açarak Samsun ilini ve kamu hastanelerindeki örnek uygulamaları tanıtacaklarını ifade etti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.