Samsun Ordu ve Trabzona Büyük Destek

Samsun Ordu ve Trabzona Büyük Destek
Resmi gazetede yeni yayımlanan yönetmeliğe göre yurt dışından yabancı misafir getiren acente ve tür operatörlerine uçak başı 6 bin usd destek verilecek.

Son dönemde turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları aşmak için ilki geçen sene çıkarılan desteğin devamında aralarında bölgemiz Samsun, Ordu - Giresun ve Trabzon havaalanlarınında bulunduğunu bazı alanlar destek kapsamına girdi.Bu gelişme hakkında görüşlerini aldığımız Türkiye Otelcilik Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Karadeniz bölge başkanı ve KATİD Başkanı Murat Toktaş " Çıkarılan yeni yasa ile gelen destek paketi sayesinde son yıllarda Karadeniz bölgesi olarak yoğunlaştığımız yurt dışı pazarlardan daha fazla pay almamıza katkı sağlayacak ve elimi güçlendirecektir" dedi.

 

Rekabet Günümüz Artacak 

Bu destek sayesinde tur operatörleri ve acentelerin daha ekonomik tur paketleri çıkarabileceğini söyleyen KATİD Başkanı Murat Toktaş " Yeni pazarlarda yer edinmek oldukça güç oluyor ve bunun ciddi bir mali yüküde mevcut. Özellikle orta Karadeniz Bölgesi için bu destek paketi acentelerin rekabet güçlerini arttıracaktır. Acentelerin bizim gibi yeni destinasyonlara daha fakat girmelerine sebep olacağı gibi bizimde pazarlarda hızlı büyümesine yardımcı olacaktır." dedi.Toktaş, bir an evvel bu yeni gelişmeyi yurt dışındaki muhataplarımıza ileti görüşmelere başlamanız gerektirdiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.