Samsun Müftüsü Çakır'dan ramazan mesajı

Samsun Müftüsü Çakır'dan ramazan mesajı
Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, ramazanın maddi ve manevi hastalıkların şifa kaynağı olduğunu belirtti.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Nisan Pazartesi akşamı kılınacak teravih namazının ardından 13 Nisan Salı günü tutulacak ilk oruçla ramazan ayına girileceğini hatırlattı.

Sahur, oruç, teravih ile gönüllerin dinlendirdiği ve yeni bir arınma mevsimine girildiğini vurgulayan Çakır, "Ramazan, bireysel anlamda arınma ve yenilenme bilincimizi, sosyal boyutta ise yardımlaşma ve dayanışma duyarlılığımızı gözden geçirdiğimiz bir muhasebe mevsimidir. Nitekim Rabbimiz, "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı." buyurarak orucun, bizlere sorumluluklarımızı hatırlatan ve bizi takvaya eriştiren bir ibadet olduğuna dikkatimizi çekmektedir." ifadelerini kullandı.

Her ramazan ayına ulaşıIdığında bu bilinç ve sorumlulukla hareket edilmesi, bu zaman dilimini her yönüyle yaratılış gayesine uygun yaşamak gerektiğini vurgulayan Müftü Çakır, şöyle devam etti:

"Mümin gönüllerde on bir ayın sultanı olarak yer eden ramazan, bütün mahiyetiyle maddi ve manevi hastalıklarımız için bir şifa kaynağıdır, şifa ayıdır. Ramazan, her türlü günah ve hatadan dönmek için çaba sarf ettiğimiz ve böylece huzur bulduğumuz, halimizi Rabbimize arz ederek manevi hastalıklarımızdan kurtulmayı umduğumuz bir şifa ayıdır. Ramazan, 'Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe hayra ulaşamazsınız.' buyuran Rabbimizin ikazı doğrultusunda hayır hasenatımızla, yoksul, kimsesiz, garip ve muhtaçların dertlerine derman olarak cimrilik ve bencillik hastalığımızı tedaviye yöneldiğimiz bir şifa ayıdır."

Çakır, tüm ibadetlerin insana güç verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Namazlarımız, zekatlarımız, oruçlarımız, dualarımız, mukabelelerimiz, hatimlerimiz, sadakalarımız manevi olarak bizleri güçlü kılan, kalbimizi arındıran, umudumuzu artıran, zorlukların üstesinden gelmede bize güç veren nimetlerdir. Bu düşüncelerle ramazan ayının kıymetini bilerek, manevi anlamda kendimizi hazırlayarak ramazana girelim. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ramazanın güzelliklerini daha güzel yaşaması için planlar yapalım ve bu arınma ikliminin heyecan ve güzelliklerini onların temiz zihinlerinde ve gönüllerinde bırakalım. Yapacağımız yardımlarla fakirin, fukaranın ihtiyaç sahiplerinin gönüllerinde yer edinelim. Zekatlarımızla, fitrelerimizle, sadakalarımızla, kardeşliğimiz pekişmekte, gönüller birleşmekte ve hayat bereketlenmektedir. Salgın sebebiyle bu sene kalabalık iftar sofralarımız olmayacak ama bu durum iftarlarımızı paylaşmaya asla engel değildir. Yapacağımız ayni ve nakdi yardımlarla fakirin, fukaranın iftar sofralarında gönüllerimizi ve dualarımızı buluşturalım. Evde kılacağımız teravih namazlarımızla evlerimizde ailece ibadet ortamı oluşturalım. Bu düşüncelerle ramazan ayının hepimize madden ve manen şifa olması duasıyla hayırlı bereketli ramazanlar dilerim."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.