Samsun MMO’da “Yalıtım Trendleri” semineri

Samsun MMO’da “Yalıtım Trendleri” semineri
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve ODE Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğinde düzenlenen “Gelişen Yalıtım Trendleri ve Yalıtım Ürünleri Semineri”, Samsun'da gerçekleştirildi.

Oda'nın Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan yaptı. ODE Yalıtım firmasına seminere katkıları için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kadir Gürkan, MMO’nun, TMMOB ile birlikte enerjinin verimli kullanabilmesi, enerji kayıplarının önüne geçilebilmesi için birçok çalışma yaptığını anlattı.

KADİR GÜRKAN: FATURASI HEPİMİZE ÇIKIYOR
Halen uygulanmakta olan “Binalarda Enerji Performansı” yönetmeliğinde TMMOB ve MMO Genel Merkezi bünyesinde yapılan çalışmaların birçoğuna katıldığını hatırlatan Kadir Gürkan, “Gelişen Yalıtım Trendleri ve Yalıtım Ürünleri” hakkında bilgilendirmede bulundu. Kadir Gürkan, şunları söyledi:“Tasarım, uygulama ve kontrol süreçlerinde meslektaşlarımızın hepsi yer alıyor. Mekanik tesisat, yalıtım projesinin tasarımı ve kontrolünü yapanlar Odamızın üyeleridir. Ürünün uygulamasından halkın kullanımına geçen süreçte koordinasyon eksikliği olduğunu bulunduğumuz her masada söylüyoruz. Tasarıma aykırı ve yanlış uygulamalar kontrol edilmediğinde bunun faturası hepimize çıkıyor. Enerji ithalatının ve bütçe açığının bunun sonucu olduğunu söyleyebiliriz."

GENÇ MÜHENDİSLERE İSTİHDAM İMKÂNI
Enerji verimliliğinin ciddi bir kaynak olduğunu söyleyen Kadir Gürkan, “Bilinçli bir şekilde bu konunun üzerine eğilebilirsek beyaz yakalı ve mavi yakalı birçok meslektaşımıza ve ön lisans mezununa istihdam imkânı yaratılır.Bunun yanısıra ülkemizde enerji alanında sürdürülebilir rekabet açısından önemli avantajlar sağlanır. Bu durum hem tüketiciye hem üreticiye yansır” dedi.Seminerde ODE Yalıtım Teknik Pazarlama Uzmanı İnş. Müh. Bengül Böke, firma ve ürün tanıtımı yaptıktan sonra, “Dünya Isı Yalıtım Pazarı, Dünya Pazar Analizi ve Büyüklükleri, Tesisat Yalıtımı ve Tesisat Yalıtımında Kullanılan Ürünler ve Ürün seçim kriterleri” ile ilgili katılımcılara detaylı teknik bilgi aktardı.

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ
Seminer hakkında basına bilgi veren ODE Yalıtım Karadeniz Bölge Satış Uzmanı Maden Mühendisi Burak Batuhan Altuğ, “MMO Samsun Şubesi’ne etkinliğimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler meslek odalar ile işbirliğimizi güçlendiriyoruz. Yalıtım bilincinin artması üretici ve tüketici arasında sürdürülebilirliği sağlayacaktır” diye konuştu.Seminerin ardından ODE Yalıtım İç Anadolu Bölge Müdürü İsmail Yücekaya ve ODE Yalıtım Karadeniz Bölge Satış Uzmanı Maden Mühendisi Burak Batuhan Altuğ, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er’e teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.