SAMSUN MMO'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

SAMSUN MMO'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi'nin 'iş kazalarını önlemek, makine ve cihazların güvenliğini artırmak' amacına yönelik personel eğitimleri devam ediyor.

Samsun'da, MMO Şubesi'nin üyelerine yönelik Meslek İçi Eğitim Merkezi(MİEM) kapsamında düzenlemiş olduğu Mühendis Yetkilendirme Kursları, 'Periyodik Kontrol Muayene Personeli Temel Eğitimi' ile devam ediyor.

'Programın Anlatılması, MMO Yönetmelikleri, Etik, Mevzuat Eğitimi, Temel Elektrik Eğitimi, Temel Hidrolik-Pnömatik Eğitimi, Periyodik Kontroller İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Periyodik Kontrollerde Kullanılan Ölçüm Donanımları Eğitimi, İş Ekipmanları Muayene Tekniklerine Sistematik Yaklaşım ve Raporlama' konu başlıkları altında MMO Eğitmeni Makine Mühendisi Hayati Çakır tarafından verilen eğitim programı ilgi görmeye devam ediyor. 

dsc-0002.jpg

KURS VE EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Meslektaşlarının kurslara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen MMO Samsun Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, "Şube olarak üyelerin beklentisi ve gelişmeler doğrultusunda MİEM Kursları planladık. Üyelerimize ve kamuoyuna yönelik eğitimler yapılan planlama doğrultusunda devam edecek" dedi.

MAKİNE VE CİHAZLARIN GÜVENLİ KULLANIMI
Kursların ve bu kapsamda verilen eğitimlerine önemine değinen Yolaydın, "İş kazalarının önüne geçmek, makine ve cihazların güvenli olarak kullanılmasını sağlamak, verimli çalışma koşullarını düzenlemek, makinelerin ömrünün uzamasına katkıda bulunmak, çevre kirliliğinin önüne geçebilmek ve verimli üretim sağlamak adına bu eğitim ve kursları son derece önemsiyoruz" diye konuştu. 

PERİYODİK KONTROLLER YASAL ZORUNLULUK
Nail Yolaydın, konuyla ilgili açıklamasının sonunda ise, firma yetkililerinin işletmelerinde bulunan basınçlı kaplar, kaldırma ve iletme makinalarının periyodik kontrollerini Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş 'A' Tipi Muayene kuruluşlarına yaptırmaları gerektiğini, bunun ayrıca yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.