Samsun Milli Eğitiminde Güzel İşler Yapılıyor

Nevzat İspirli beyden boşalan İl Milli Eğitim müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Tahsin Nas beyle beraber ayrı bir hava yakalayan Milli Eğitim çalışmaları, yakaladıkları bu havayla birçok olumlu çalışmayı gerçekleştirdiler. Bu yazımda Samsundaki bu olumlu çalışmaların bazılarından bahsederek aslında Samsunda güzel çalışmaların yapıldığı konusunda daha önceleri yazdığım iki yazıya yeni bir yazı ekleyerek, siz değerli okurları bilgilendirmek istedim.
  1. Öğrencilerimizin SBS sınavlarına daha bilinçli girmeleri, ufak hatalarının sonuçlarının büyük olmaması için “SBS moral destek” Projesi başlatıldı. Bu projede ilköğretim 6,7 ve 8 sınıflarda okuyan öğrencilere SBS hakkında ve sınavda neleri yapmaları gerektiği konusunda bilgiler vermek amaçlanmıştır. Bu proje doğrultusunda Samsun"daki tüm ilçelerde seminerler düzenlenmiş okul müdürleri, okul psikolojik danışmanları ve dolayısıyla öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca afişler, el broşürleri ve hazırlanan film ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler bilgilendirilmiştir. SBS ye sadece bilgi değil taktiksel yönden de hazır bir Samsun hedefi gerçekleştirilmiştir.
  2. Öğrencilere çevre bilincinin kazandırmak, kürsel ısınmaya dur diyecek gençliği bilinçlendirmek amacıyla “bir öğrenci bir fidan” projesi düzenlenmiştir. Bu proje ile öğrencilerin ağaç dikmeleri sağlanmış, ağaç sevgisi aşılanmıştır. Projenin başka bir amacı da kırsal kesimdeki halkın meyve yetiştiriciliği konusunda bilinçlendirilmesi, boş arazilerde meyveciliğin özendirilmesi ve ekonomiye katkının sağlanması. Ağaçlar meyve vermese de proje meyve vermeye başlamıştır. Meyvelerin dikildiği YİBO bahçelerini köylerden gezmeye gelen halk elma fidanlarını görünce meyveciliği yapabileceklerine inanmış ve meyveciliğine yönelmeye başlamışlardır.
  3. “Eskimeyen eskiler” projesi ile Milli Eğitimde Geri dönüşüm yapılmıştır. Bu proje ile Atıl durumdaki demir aksamı sağlam ahşap kısmı eskimiş sıralar ile Atıl durumdaki demir aksamı eskimiş ahşap kısmı sağlam sıralar eğitim öğretime kazandırılmış böylece ihtiyacı olan okulların ihtiyaçları giderilmiştir. Hemde ekonomik olarak önemli bir katkı olmuştur.
  4. Kırsal kesimde yaşayan, kendi imkânı ile köyünden hatta ilçesinden dışarıya çıkıp çevresini tanıma imkânı bulamamış, zeki, çalışkan, başarılı öğrencilere yaz tatilinde Samsun il merkezinde 5 günlük kamp yaptırmak amacıyla “Büyük yaz kampı” projesi hazırlanmıştır. Bu yazın çocuklarımızı şehrimiz sokaklarında görebilirsiniz.
   5. Milli Egitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK"la birlikte organize ettikleri, 4. Bu benim eserim proje yarışmasının finali, 14-15 Nisan 2009 tarihleri arasında ilimizde düzenlendi. Samsun olarak 2006 yılında 124, 2007 yılında 175, 2008 yılında da 276 projeyle yarışmaya katılırken 2009 yılında 776 projeyle katıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR