Samsun MAKRO İşçisinden Ankara Çıkarması

Samsun MAKRO İşçisinden Ankara Çıkarması
Makro ve Uyum zincir marketlerinin, konkordato ilanı sonrasında tazminatları ödenmeyen işçiler, Tez Koop-İş Sendikası ve CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun girişimleriyle Ankara'ya gittiler.

Makro ve Uyum zincir marketlerinin, konkordato ilanı sonrasında tazminatları ödenmeyen işçiler, Tez Koop-İş Sendikası ve CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun girişimleriyle Ankara'ya giderek, Ankara'daki emek örgütlerinin temsilcileri ve CHP milletvekilleriyle bir araya geldiler.

Çalıştıkları Makro ve Uyum zincir marketlerinin konkordato ilanı sonrasında tazminatlarını alamadan işsiz kalan işçiler, tazminat haklarını alabilmek için yürüttükleri mücadeleyi Ankara'ya taşıdı. İşçilerin, Samsun'daki mücadelesine destek veren Tez Koop-İş Sendikası ile CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun girişimleriyle Ankara'ya giden işçiler, burada başkentteki emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri ve CHP'li milletvekilleriyle bir araya geldiler.Tez Koop-İş Sendikası Genel Merkezi'ndeki buluşmada CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek'in yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kayseri Milletvekili Çetin Arık,  Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile Ankara'daki birçok sendikadan temsilci katıldı.

TEZ KOOP-İŞ, MAKRO İŞÇİSİNİN YANINDA OLACAK
Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, burada yaptığı açıklamada, ekonomik krizin ağır yükünün dar gelirli vatandaşlar ve emekçilerin üzerine yıkılmaya çalıştığını ifade ederek, işyeri iflası ve konkordato işlemlerinde işçi alacaklarının öncelikle ödenmesi gerektiğini vurguladı. Özdemiroğlu, tazminatlar alınana kadar işçilerle omuz omuza olacaklarını da sözlerine ekledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı konuşmada, işçi alacakları konusunda parlamento içinde ve dışında mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

55555555.jpg

SESSİZ VE SEYRİCİ KALMAYACAĞIZ!
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: "Kriz var ve bu krizde bedel ödenecekse önce krizin sorumluları ödeyecek. İşçilerin, analarının ak sütü kadar helal olan tazminat haklarını gasp etmeye çalışanlar da ya bu tutumlarını değiştirecek yada 'kriz vurguncusu' sıfatıyla hayatlarını sürdürecekler. Ne Samsun'da ne de ülkemizin bir başka yerinde işçimizin haklarının gasp edilmesine sessiz ve seyirci kalmayacağımızı herkes bilsin!" 

İŞÇİLER, ŞİRKET MERKEZİNE DE GİTTİ
Samsun'dan Ankara'ya giden Makro Market işçileri ve sendika temsilcileri, bu toplantının ardından şirketin merkez binasının bulunduğu Ankara'nın Kahramankazan ilçesine gittiler ve şirket yetkilileriyle, taleplerinin karşılanması ve mağduriyetlerin giderilmesi konusunda görüşmeler yaptılar.
Makro ve Uyum zincir marketlerinin konkordato ilanı sonrasında Samsun'da yaklaşık 380, ülke genelinde ise yaklaşık 6 bin 500 işçi, tazminatlarını alamadan işsiz kalmıştı.

Soner Süren

666666666666.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.