SAMSUN KAZANACAK!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum'da görev yapan muhtarlarla istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Atakum'un sorunlarına birlikte çözüm bulacaklarını ifade eden Başkan Deveci, "Bu modeli dayanışma içinde, sorunu çözmeye odaklanmış biçimde sürdürebilirsek Samsun kazanır. Hep şunu diyorum: 31 Mart'tan sonra hepimiz 'Samsun Partisi' üyesiyiz" dedi.Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Büyükşehir'in bürokratlarıyla birlikte Samsun'un ilçelerinde gerçekleştirdiği Muhtarlarla İstişare ve Değerlendirme Toplantıları'nın sonuncusu Atakum'da gerçekleşti. Yalı Kafe Restoran'da yapılan toplantıya, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire başkanları, müdürler ve muhtarlar katıldı. Geniş çapta katılımla gerçekleşen toplantıda, muhtarlar mahallelerinde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçlarını direkt olarak ilgili makamlara aktardı.

2-088.jpg

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Samsun'da bu toplantıların ilk defa yapıldığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantılar, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'in öncülüğünde diğer ilçelerimizde yapıldı. Şimdi de sonuncu olarak Atakum'da yapılıyor. İki belediyenin beraber yapabileceği işlerin tamamını burada yapacağız. Muhtarlarımız burada kendi sorunlarını anlatacaklar, bizler de not alacağız ve çözümlerini konuşacağız. Kentin her yerindeki sorunların birlikte çözümünü sağlayacağız. Daha önce biz belediyemizde Muhtarlar Meclisi kurarak sorunları, talepleri tespit etmiştik. Muhtarlarımızın aktardığı sorunların planlamasını, bütçelemesini birlikte yapacağız ve önümüzdeki yıllar için sürdüreceğiz" dedi.

4-042.jpg

'SAMSUN PARTİLİYİZ'
Ortaya başarılı bir çalışma çıkacağını ifade eden Başkan Deveci, "Kentin geleceğine ilişkin sorunları en tasarruflu, verimli ve planlı bir şekilde yönetim modeli oluşacak. Benim de baştan bu yana savunduğum bir modeldi. Bu modeli yapıcı, dayanışma içinde, sorunu çözmeye odaklanmış biçimde sürdürebilirsek burada Samsun kazanır. Hep şunu diyorum. 31 Mart'tan sonra hepimiz 'Samsun Partisi' üyesiyiz. Bu birliktelikten başarı sağlayabilirsek, tüm siyasi kadrolar kendi aralarında zaten kazanır. Bu da ona yönelik, doğru ve etkili bir çalışma. Bu süreci başlattığı için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

3-070.jpg

İYİ PLANLAMA YAPILMALI
Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ederek, "Bizler gerek merkezi hükümetin gerekse yerel yönetimlerin temsilcileri toplumun huzur ve refahını sağlamak için çalışıyoruz. Bunun için atılacak adımların da yerinde ve zamanında atılması gerekli. Seçilmiş, atanmış, en küçük belediye, en büyük belediye ayrımı yapılamaz. Mesleğimiz gereği bütün kırsal yerleri geziyoruz, görüyoruz; sorunları yerinde tespit etme imkanımız oluyor. Bugün ulaşılamayan herhangi bir noktamız yok. Maksat sadece yolla ilgili değil, mutlaka en ücra köşedeki insanımızın da gönlüne ulaşabilmek gerek. Bazen altyapıyla değil, insanların sofralarına oturarak çok değerli işler yapıldığını görebiliyorsunuz. Kırsal mahallelerimizde iki önemli sıkıntımız var. Birisi üretim yapamamak, ikincisi üretim faaliyetlerinin hobi seviyesine gelmesi. Buradaki insanları iyi bir planlama ile yönlendirmemiz lazım. Bu toplantı da bunun için büyük bir araçtır" ifadelerini kullandı.

6-020.jpg

4.5 YIL VERİMLİ GEÇECEK
Toplanın formatının tamamen hizmete yönelik olduğunu kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ise, "Seçim bitti. Atakum'un siyasi ve icra sorumlusu belli oldu. Bu toplantıda tüm muhtarlarımıza söz vereceğiz. Talep, öneri ve isteklerini dinleyeceğiz. Bugün 17'nci ilçedeki toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Atakum'u sona bırakmamızın nedeni, benim Atakum'da olduğum için. Evimizde bitirelim istedik. 16 ilçede yaptığımız toplantıların birikimiyle birlikte inşallah en verimli toplantılarımızdan biri olacak. Atakum İlçesi'yle ilgili en üst sorumlular ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri olarak biz buradayız. Ekiplerimiz kendileriyle ilgili kısımları not alacaklar. Muhtarlarımızın taleplerini aldıktan sonra biz ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ve kaymakamımızla birlikte önümüzdeki 4.5 yılda neler yapacağımızı planlayacağız ve 4.5 yılı verimli geçireceğiz" dedi.

1-125.jpg

ATAKUM GELECEK VİZYONU
Atakum'un Karadeniz'in en öndeki ilçesi olduğunu ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü: "Atakum aynı zamanda adeta bir marka yüzü ve Karadeniz Bölgesi'nin gelecek vizyonu. Geldiğimiz nokta itibarıyla verimlilik çok önemli. Kaynaklar kıt ama yetişmiş insan gücü Samsun’da oldukça iyi durumda. Hepimizin bu memlekete ve 1 milyon 350 bin insanımıza, çoluk çocuğumuzun geleceğine borcu var. Omuzlarımızda çok büyük bir vebal bulunuyor. Bu vebalin hakkını yerine getirmek için buradayız.  Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu formatta bir toplantıya en üst düzeyde katılım olsa olsa Samsun’da olurdu ve de bu gerçekleşti. Toplantılarımızdan çok verim aldık. Sahada sinerji oluştu ve etkin biçimde çalışılıyor. Atakum'da da zaten sayın başkanımızla ve meclis üyelerimizle çalışmalarımızı bu ruha uygun biçimde sürdürüyoruz. Şimdi de o çalışmaları derleme anlamında faydalı olacak. Bu çalışmayı her sene tekrar etmeyi hedefliyoruz. Sayın Atakum belediye başkanımıza ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: SAMSUN KAZANACAK!

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar