‘SAMSUN KARADENİZ'İN AMİRAL GEMİSİDİR’

‘SAMSUN KARADENİZ'İN AMİRAL GEMİSİDİR’
Samsun Valisi Osman Kaymak, dün Bayraktepe restaurantta Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği'nin (MOBİD) düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) Başkanı Erkan Malkoç, kahvaltı programında bir selamlama konuşması yaparak, başta Vali Osman Kaymak olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

HER ALANDA LİDER BÖLGE
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında "Değerli arkadaşlar Samsun’da göreve başlayalı 6-7 ay oldu, yöreyi ve insanları tanımaya çalışıyoruz. Yöreyi ve insanları tanımadan doğru kararı vermek çok zor. Fırsatımız oldukça sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye çalışıyoruz. Marka mobilyalar çıktıktan sonra Türkiye'deki esnaflar özellikle bu işi sanatkâr olarak yapan mobilyacı arkadaşların zor durumda kaldıklarını biliyoruz. Arkadaşlar şunu görmemiz lazım Samsun için her zaman şunu söylüyoruz. Samsun Karadeniz'in amiral gemisidir. Biz burada bölge iliz. Sizlerde bu bölgenin Mobilya Sektörünün liderleri olacaksınız. Samsun her alanda diğer illere önderlik yapacak konumdadır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sizler kendinizi bir mala ulaşmada, malı üretmede, yeni eleman çalıştırmada, ürettiği malı pazarlama konusunda diğer illerden daha avantajlı görmelisiniz. Onun için değişik projeler yapmalısınız. Arkadaşlar birlikte çalışmak, teknolojinin imkânlarını kullanmak, devletimizin sunduğu imkânları kullanmak çok önemlidir. Bir araya gelip Türkiye'yi çok iyi görmek lazım. Şuan bizim için Rusya tarafı güzel bir pazardır. Sizler Rusya pazarına açılarak bizlerin  de elimizden ne gelirse yapacağımız bir şey olursa Valilik olarak her zaman buna hazırız ve sizin arkanızdayız. Sizlere kapımız her zaman açıktır. Bugün 55.nci kahvaltımızı mobilya sektörü temsilcileri ile gerçekleştiriyoruz. Duyarlı insanlar, çevresini gözlemleyen olaylara gerekirse müdahale eden, fikir belirleyen ve tavır alan durumundadırlar. Samsun potansiyeli olan bir il ama biz bu potansiyeli iyi kullanamıyoruz. Dört ulaşım aksı üzerindeyiz. Bu avantajımızı iyi kullanmamız gerekmektedir.''dedi

SAMSUNLULAR VATAN SEVER İNSANLARDIR
Tekkeköy ilçemizde yeni Lojistik Merkezi yakında hizmete girecek. Bu Lojistik Merkez sizler için de çok avantajlıdır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Samsun'da herkes işini bir rekabet ortamında içerisinde yapması gerekiyor. Aynı zamanda kanaatkâr olmamız lazım. Bizler ahi evran kültüründen gelen esnaflarız. Birbirimizin işçisini ustasını çalarak, onun yaptığı modeli çalarak yapmak hak değil, bir yerlere gelmek içinde bileğinin gücüyle çalışmamız lazım. O anlamda da o konulara duyarlı olarak işimizi yapalım. Onun için güzel Samsun, kalkınan Samsun demeliyiz. Samsun kalkındıkça ülkemiz kalkınacaktır.  Bazı kesimler ÖSO’ya terörist diyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gitsin diye ülkeyi bölmek isteyen insanlarımız var. Ben ilin valisi ve Osman Kaymak olarak da ülkemin bölünmesine göz yumamam. Bunu bir vatandaş olarak görmemiz gerekiyor. Ben ülkemi seviyorum, ülkemin birliğini, ülkemin bağımsızlığını seviyorum, güçlü Türkiye'yi seviyorum. Samsunluların çok duyarlı olduğunu düşünüyorum. Samsun vatansever insanlardır. Bunu Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkarak göstermişlerdir.  Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ülkemizin bölünmez bütünlüğüyle ilgilidir. Bu operasyon yapılamasaydı orada kurulacak olan kürt devleti Türkiye’nin güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye düşürecekti. Görüyorsunuz o bölgeden bizim illerimizi rahatsız edici şekilde füzeler atılıyor ve askerlerimiz şehit oluyor. Bu operasyon kaçınılmazdı. Bazı medya kuruluşları tarafından bu operasyon gerekli değildi şeklinde bir algı yaratıp, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Yıllardır Türkiye’de askerlerimizi şehit eden PKK belası bugün orada tam bir çekirdek bularak, kendisine iyi bir konum yakalamak istiyor. Bunu yapması durumunda güvenliğimiz tehlikede olacaktır. Biz orada kürtlere karşı bir operasyon yapmıyoruz, terörist bir örgüte karşı mücadele veriyoruz. Oraya işgalci olarak da girmiyoruz, askerimiz, Mehmetçiğimiz huzur getirmek için orada. Rabbim yardımcıları olsun, onları muhafaza eylesin.” dedi. Sayın Valimizin konuşmasının ardından, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen 'Uluslararası Pazarlama ve Satış Teknikleri' eğitimine katılan dernek üyelerine belgelerini verdi. Kahvaltı programına ayrıca, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Haluk Tan’da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.