Samsun İli İç Suları Balıklandırıldı

Samsun İli İç Suları Balıklandırıldı
İç sulardaki su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında, İlimizde bulunan göl ve göletlere toplam 60 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 Yılı Balıklandırma Projesi kapsamında İlimize tahsis edilen ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen pullu sazan yavruları Samsun'a getirilerek önceden tespiti yapılan doğal göl ve göletlere bırakıldı. Konu ile olarak Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada; iç sularımızdaki balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiğini söyledi. Ortalama 3- 5 gram ağırlığındaki sazan yavrularının 3- 4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40- 50 cm'ye ulaşacağını belirten Karaosmanoğlu, balıklandırma çalışmalarında özellikle amatör balıkçıların avcılık yoluyla yararlanabileceği su kaynaklarını tercih ettiklerini kaydederek; su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulmasının sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından çok önemli olduğunu da belirtmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.