SAMSUN İÇİN TARİHİ ZİRVE

SAMSUN İÇİN TARİHİ ZİRVE
Samsun'da yıllardır çözümlenemeyen medikal sektörün kümelenmesi konusundaki ilk ciddi adım atıldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında 'Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı gerçekleşti.

MEDİKAL SEKTÖRÜN SORUNLARI

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olan Samsun'daki firmaların sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bakanlar, milletvekilleri ve konunun paydaşı olan kurum temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da tarihi bir zirve gerçekleşti. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olan Samsun'da üretim yapan firmaların sorunlarının görüşülmesi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında gerçekleşen 'Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri' toplantıya öncülük yaptı.

 

40 YILLIK TECRÜBESİ VAR

''Medikal sektörünün Samsun'umuzda yaklaşık 40 yıllık bir üretim tecrübesi var. Samsun tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri üretimindeki 3 merkezden biri. Bu sektör katma değeri yüksek, emek yoğun ve stratejik bir sektör. Bu toplantı sektörün geleceği açısından çok hayati bir önem taşıyor. Samsunumuz açısından büyük önem taşıyan bu toplantıya katılan bakanlarımıza teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.Toplantıda sektörün önünü açacak önemli konular görüşülerek, kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.