SAMSUN İÇİN HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK!

SAMSUN İÇİN HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK!
Havza'da 5 sanayi tesisinin temeli atıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Havza, Kuzey'in sanayi merkezi olacak. Heyecanımız, hedeflerimiz çok büyük" dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin 10 bin dekar büyüklüğündeki tek sanayi alanı Havza Organize Sanayi Bölgesi(OSB), yatırımcılara kapılarını temel atma töreniyle açtı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelerek Milli Mücadele'nin ilk Resmi Genelgesi'ni hazırlamasının 100'üncü yılında düzenlenen 5 sanayi tesisinin temel atma töreni, Bekdiğin mevkiindeki sanayi alanında yapıldı. 

neydi-bu-malin-adi-1.jpeg

ÇİFTE TARİHİ GÜN YAŞIYORUZ

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sözlerine, "Bugün Havza için, Samsun için 2 tarihi günü birden yaşıyoruz" diyerek başladı. Demir, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 100 yıl önce 25 Mayıs’ta burada karşılamış ve misafir etmiştik. Halkın işgallere tepki göstererek milli bilincin uyandırılmasını sağlayan ilk resmi genelge, burada hazırlanmış ve yayınlanmıştı. Diğer tarihi an ise yakın gelecekte Kuzey Anadolu’nun en büyük sanayi merkezi olacak Havza OSB'de 5 fabrikanın temelini atıyor olmamızdır. İş adamlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

neydi-bu-malin-adi-2.jpeg

'TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN YANINDAYIZ'

Havza OSB'de bugün toplam 151 milyon liralık yatırımın temellerinin atıldığını söyleyen Başkan Mustafa Demir, "Heyecanımız da, hedeflerimiz de büyük. Her zaman dediğimiz gibi Samsun için taş üstüne taş koyanın yanında olacağız. Samsun için hayallerimiz var ve biz bu hayalleri siz saygıdeğer hemşehrilerimiz ile gerçekleştireceğiz. En kısa sürede faaliyete geçecek tesislerimiz, ilçemize, halkımıza ve yatırımcı kuruşlara hayırlı uğurlu olsun. 5 sanayi işletmesi ilçe ve kent ekonomimize önemli katkılar sağlayacak" diye konuştu.

neydi-bu-malin-adi-3.jpeg

GAZ BETON VE DÖKÜM İMALATI TESİSLERİ

Yapılan konuşmaların ardından Gemlikaya Holding, Euro Caft Döküm, Durşam Makine, Uzunoğlu Yapı ile Günal Gemi'nin Hacza OSB'de yapacağı ve 400 kişilik istihdamın oluşturulacağı yatırımların temeli atıldı. Gemlikaya Holding Arkoz Gaz Beton Sanayi Ticaret A.Ş.’nin 75 Milyon TL yatırım bedelli gaz beton tesisi ile Alman ortaklı Euro Caft Döküm Sanayi A.Ş.’nin 50 Milyon Lira  yatırım bedelli döküm imalatı tesisinin yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. 

koktas-8.jpeg

GEMİLER İÇİN YEDEK PARÇA ÜRETİMİ

Durşam Makine Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin 10 Milyon TL yatırım bedelli gemi yedek parça imalat tesisinin 5 Mayıs 2020’de, Uzunoğlu Yapı’nın 6 Milyon TL yatırım bedelli saç işleme tesisinin 2020 yılı sonunda faaliyete geçeceği açıklandı. Günal Gemi İnş. Mak. Nak. Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin 10 Milyon TL’lik yatırım bedelli boru teçhizat tesisinin ise 15 Ağustos 2021 tarihinde hizmete gireceği öğrenildi. Törene ayrıca Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, yatırımcı Gemlikaya Holding Arkoz Gaz Beton Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uçar, Durşam Makine Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi sahibi Ergin Gümüşcü ve Ümit Demirci, Uzunoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Soner Muhammet Uzun, Euro Caft Döküm Sanayi AŞ Genel Müdürü Mustafa Bakır ve Günal Gemi İnş. Mak. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. Yetkilisi Mustafa Günal ile vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum