Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

SAMSUN İÇİN DAHA ÇOK SAMSUN

Samsunumuz, Türkiye'nin en aydınlık, modern, yenilikçi, en yaşanabilir şehirlerinden biri olmalıdır.

Bunun için biz Samsunlular, Samsun un potansiyeline en iyi şekilde sahip çıkıp, sahip olduğu değerleri büyütüp ileri taşımalıyız.

Samsun'un Cumhuriyet Tarihi boyunca ilmek ilmek oluşturduğu bir Samsunluluk kültürü vardır. Yeni nesillere bu kültürün ve temsil ettiği tüm değerlerin en iyi şekilde aktarılmasını sağlamalıyız. 

Bu yüzden gelecek için daha çok Samsun demeliyiz. 

Samsun un çocukları, gençleri bu kültürü tanısın ve ileri taşısın, böylece geleceğin daha da vizyoner, donanımlı, girişimci, özgüvenli olmasını istemeliyiz.

Kadın ve erkeğin her alanda eşit olduğu, dil, din, etnik kimlik, üzerinden hiç bir ayrımcılığın yapılmadığı bir arada yaşama kültürünü çoğaltmalı ve güçlendirmeliyiz.

Samsun un ortak akılda, Samsunların katılımıyla, saydam, dürüst ve hesap verebilir bir anlayışla yönetilmesini sağlamalıyız.

Kültür ve sanat etkinliklerinin hayatın her anına yayıldığı, daha çok gülümsediğimiz, daha çok keyif aldığımız bir Samsun hedeflemeliyiz.

Sanatla yaşamalı, daha çok sanat üretmeliyiz.

Sorgulayan, aktif Samsunlular olarak haklarını arayan Samsunluların yaşadığı semtlerin, mahallelerin yönetimine, alınan kararlara daha çok katılmalıyız.

Samsun un Samsunlu için daha çok iş imkanı üreteceği projeler geliştirmeliyiz.

Yaşam kalitelisini Samsun un her kesiminde artırmayı, hizmette eşitlik ilkesi ile, ayrım yapmaksızın her Samsunlu yu mutlu etmeyi hedeflemeliyiz.

Samsun u girişimciliğin, yaratıcılığın ve teknolojik yatırımların merkezi haline getirmeliyiz.

Kadınların sosyal hayata, iş hayatına daha çok katıldığı, her şeyden önce güven ve huzur duygusunu daha çok yaşadığı bir Samsun için çalışmalıyız. 

Fizik ve moral dayanağına ihtiyaç duyan herkesin desteklendigi, sağlık konusunda daha yardımcı bir Samsun u planlamalıyız.

Samsun u paylaştığımız her canlının ağacın, kuşun, köpeğin, kedinin haklarını savunmayı, kendi haklarımızı savunmak kadar önemsemeliyiz.

Çevre koruma bilincini, ekolojik duyarlılığı vazgeçilmez bir yaşam biçimine dönüştürmeliyiz.

Samsun 'da yaşayan, çalışan, okuyan ve Samsun dan geçen herkesin yeşilin daha çok bir Samsun la kucaklaşmasını istemeliyiz.

Sokaklarında oyun ve etkinlik alanlarında mutluluk saçan çocuklarıyla , huzur ve yükü paylaşılan anneleri ile sembol bir Samsun olmalıyız.

Her yaştan Samsun lunun "Şimdi daha çok seviyorum" diyeceği bir Samsun u hazırlamalıyız.

Samsun u güzel kılan her şeyi çoğaltmak için...

Gelecek için, mutluluk için, 

Samsun için daha çok Samsun!

Demeliyiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR