Samsun Güzellikler Şehridir

Samsun Güzellikler Şehridir
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni ve eşi Şükriye Şahin Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak 19 Mayıs ilçesi Aydınpınar Mahallesinde bulunan Nebiyan Doğa ve İzci Kampında incelemelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni ve eşi Şükriye Şahin Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak 19 Mayıs ilçesi Aydınpınar Mahallesinde bulunan Nebiyan Doğa ve İzci Kampında incelemelerde bulundu. Daha sonra Kuşkayası Mahallesi sakinleri ile çay sohbetine konuk oldu. Programlara 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’da iştirak etti.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi:” Samsunumuz güzellikler şehridir.17 ilçemiz tarih, mimari, doğal güzellikler ile turizmin her alanına sahiptir. Daha çok yatırım, üretim ve istihdam ile sanayileşmede ilerlerken, bacasız sanayi olan turizmde ise tüm potansiyellerimizi harekete geçirmek adına çalışmalar yapacağız. Çünkü Turizm sektörünün ulusal ekonomiye olan katkıları bir gerçektir. Bu nedenle, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler turizm faaliyetlerine artan bir şekilde önem vermektedirler. Turizm ülkeler için olduğu kadar insanlar için de önemli bir faaliyettir. Çünkü yaşam standardının artması, gelirin artması ve iş yaşamının getirmiş olduğu sıkıntı ve stres nedeni ile insanların turizme ihtiyaçları vardır. Samsun her yönüyle turizmde cazibe merkezi olmaya layıktır. 2017 yılında dünya genelinde 1 milyar 322 milyon kişi seyahat etmiştir. Küresel Turizm geliri ise 1 triyon 300 milyar dolar olmuştur. Bu rakamlar turizmin ne kadar büyük bir ekonomik değer olduğunu açıkça göstermektedir. Samsun olarak turizmden daha çok faydalanmayı hedefliyoruz. Turizm konusunda başta Kızılırmak Deltası Kuş cennetimiz olmak üzere Samsunumuzun sayısız yerinde önemli hizmetler yapan Samsun Milletvekilimiz ve büyükşehir eski belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Bu anlamda Samsun Valimiz Osman Kaymak ve milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, turizm sektörümüzün temsilcilerine, turizm il müdürlüğümüze ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.