SAMSUN DUMAN ALTI

SAMSUN DUMAN ALTI
Akşam saatlerinde şehrin üstünü kaplayan ve hava kirliliğinden oluşan kesif sis bulutu Samsun'a zehir solutuyor

HAVAMIZ KİRLİ

Doğalgazın şehrimizde yoğun olarak kullanılıyor olmasına rağmen havanın kirli olmasının en önemli nedeni olarak kalitesiz kömür göze çarpmakta. Özellikle doğalgaza geçmemiş evler ve apartmanlar, hâlâ kömür sistemli kalorifer kullanmakta. Bu kalorifer kazanları için alınan kömür de yeterli denetim olmadığından, kalitesiz. Şehrin yukarı kesimlerinde de odun ve kömür sobası kullanan evler mevcut olduğundan, onların da bacalarından çıkan kirlilik şehrin üstünde birikmekte.

samsun-(3).jpgsamsun-(4).jpg

ŞEHRİN ÇEVRESİNDE BULUNAN FABRİKALARIN ETKİSİ VAR MI?
Vatandaş, kalitesiz kömür kullanımı yanında, çevre ilçelerde bulunan fabrikaların da bu kirlilikte etkisini sorgulamakta. 

ANKARA BUNU DENETİMLERLE ÇÖZDÜ
Bir zamanlar, hava kirliliğiyle meşhur başkent Ankara, kömürlerde kalite kontrolü yaparak, kalitesiz kömürü şehre sokmayarak bu sorunu çözdü; doğalgaza geçişi de hızlandırdı. 

GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR
Son günlerde rüzgârın da hız kesmesiyle, gökyüzünde adeta oturup kalan bu kesif gaz bulutu, küçük çocuklar ve yaşlılar için özellikle tehlike arz etmekte. Kamuoyu, balkonuna bile çıkamamaktan şikayetçi. Bazı vatandaşlarsa, doğalgaza geçmenin maliyetinin pahalı olmasını göstererek, kömür ve odun yakmak zorunda olduklarını dile getirdi. Emrah ŞAHİN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum