SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ...

Mahalli seçimler üzerinden sekiz ay geçti. Seçim sonuçlarına göre; bazı belediyeler parti, bazı belediyeler başkan, bazı belediyeler hem parti hem başkan, bazı belediyeler de aynı parti ve aynı başkanla devam ediyor. Parti değiştiren belediyelerde seçim sonrası büyük gürültüler çıktı. Bir çoğu, borç devri nedeniyle personel maaşlarını ödemediler. Vebali, önceki başkana ihale etmenin yöntemlerini aradılar. 

Halbuki, belediye başkan adaylığına müracaat edildiği gün, seçilmesi halinde borçla karşılaşacağını her aday biliyordu. Seçilen başkanım sorumluluğu; mevcut hâli millete şikayet etmek değil, milletin şikayetine çözüm bulmaktır. Borç nedeniyle personelin maaşına ipotek koymak değil, personeli daha verimli çalıştırmak için imkan oluşturmaktır. Daha önce başlatılan hizmetleri dondurmak değil, ilave projelerle yeni istihdam alanları üretmektir.

Zaman zaman görüştüğümüz Canik belediye başkanından şikayet duymadık meselâ. Halbuki, aldığımız duyumlara göre, Canik belediyesinin de devredilen yüklü miktarda borcunun olduğudur. Canik belediye başkanı sayın İbrahim Sandıkçı'nın, hizmetleri aksatmadan gece gündüz çalıştığına ve koşturduğuna şahit olmaktayız. Kendisine, "borcunuz var mı,sorun yaşıyor musunuz ?" diye sorduğum soruya, "Hocam ! Şikâyet için değil, çalışmak için geldik, elbette sorunlar ve borçlar vardır ama görevimiz bunları vatandaşa hissettirmeden çözmektir, gerekirse cebimizden öder zamanımızdan tasarruf eder, yine de şikayetçi olmayız, bilerek geldik" diye cevap vermiştir. Böylesi bir başkan her halükârda başarılı olacaktır. Millet vicdanında zaten başarılıdır.

Yazımıza başlık yaptığımız konu Samsun Büyük Şehir Belediyesidir. Sayın Başkan Mustafa Demir'i samsun halkı, Ak Parti kurucu il başkanlığı döneminden beri yakından tanımaktadır. 13 yıl ilimizi iktidar partisinden temsil etmiş millet vekilimizdir. Bayındırlık komisyon başkanlığı ve Bayındırlık bakanlığı da yapmış olan sayın başkanının Samsuna hizmetleri çoktur. Bilinenleri ve bilinmeyenleriyle bir çok projenin altında Mustafa Demir imzası vardır. 

Kendisini tanımama ve belli bir hukukumuz olmasına rağmen 13 yıllık vekilliği döneminde kendisinden hiçbir talepte bulunmadım. Yani böylesi yazıları yazarken hiçbir minnet, diyet ve teşekkür borcumuz yoktur. Belediye başkan adaylığı döneminde zaman zaman çalışmalarını takip ederek, destekleyici mahiyette yazılar yazdım. Proje adamı olduğunu ve muhtemel aday adayları arasından,  samsun belediyesi için tercih edilmiş en iyi aday olduğu kanaatine de sahiptim.

Sayın başkana da adaylığı döneminde,  "Sayın bakanım  ! Teknik projeleri anlatmayın, vatandaş zaten sizin proje adamı olduğunuzu ve bu nedenle Samsun için teknik projeler üreterek hizmet sunacağınızı biliyor. Siz büyük şehir belediyesini nasıl idare edeceksiniz, personel değişikliğini nasıl becereceksiniz, samsunun en çok şikayetci olduğu, çörekleşmiş ve çörekleşkiş personel kadrolarını nasıl çalıştıracaksınız, bunları anlatın seçilmeniz için yeterli olur demiştim de, göreceksin Sami hocam  ! O konuyu suhuletle ve sukünetle aşacağım, Samsun belediyesini vatandaşa açacağım" demişti. Aradan sekiz ay geçti. Dışarıdan sayın başkanın hizmet ve idari tasarruflarını takip ediyoruz. 

İdari değişikliği böylesi kısa zamanda ve başarıyla gerçekleştireceğini düşünmemiştim. 20 yıl müfettişlik, 10 yıl eğitimcilik, 25 yıla yakın medya mensubu olarak toplum içinde bulunan ve kendini tecrübeli gören ben bile sayın başkanın idari tasarruflarını sonradan öğrendik.

Belediye hizmetlerine değinmeden, idari tasarrufları üzerinden bir değerlendirme yaparak ifade ediyorum ki, sayın başkan başarılı olmuştur. Bu; sadece benim şahsi görüşüm değil, samsun halkından kendisine tepkisi olanlar da dahil herkesin ortak kanaatidir. Özellikle, Samulaş Genel Müdürlüğüne getirdiği Enver Sedat Tamgacı ve Saski Genel Müdürlüğüne getirdiği Fatih Yıldız başarılı görülmektedir. Diğer idari değişiklikler de alkışlamakta, "bu idari tasarrufları Mustafa Demir'den başkası yapamazdı" denmektedir. Ulaşımda dikkati çeken düzen ve yeniliklerle, Saski'de geleceğe dönük oluşturulan projeler takdirle alkışlanmaktadır. 

Suya yapılan %25'lik zam, ortaya konan projelerinin ve geçmişte yapılan hatalı uygulamaların sonucu olduğu kabul edilerek, makul görülmektedir. İdari değişiklikleri tamamladıktan sonra, oluşturulan yeni kadroyu vatandaşa hizmet ve hürmet merkezli çalıştırmak en büyük ideal olmalıdır. Tebessümle ve sonuç odaklı olarak her bir personelin çalışması sayın başkanın hanesine artı olarak yazılacaktır. Eğer, bu hizmet grafiği yakalanır, verimli bir hizmet çıtası oluşturulursa; sayın Başkan Mustafa Demir istemese dahi yaş haddi dolana kadar Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak Samsunlu vatandaşlara hizmet vermeye devam edecektir.

Sayın başkanı başarılı buluyor, hayırlı ve verimli hizmetler sunmaya devamı için dua ederek, bize düşen konularda yanında olduğumuzu da hatırlatıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR