SAMSUN AYAKTA!

SAMSUN AYAKTA!
PTT 1. Lig'in bitmesine 6 hafta kala, zirve yarışında ter döken Samsunspor'a TFF tarafından 3 puan silme cezası verildi.

PTT 1. Lig'in bitmesine 6 hafta kala zirve yarışında rakiplerini bir bir deviren ve Şampiyonluk umutları yeşeren Samsunspor'a TFF Yönetim Kurulu'nun 21.04.2015 tarihli toplantısında 3 puan silme cezası verildi. Samsunspor'a 3 puan silme cezasının verildiği sosyal medyada paylaşılarak geniş kitlelere ulaşması üzerine Samsunspor'u sevenler büyük tepki gösterdi.

BEN OFOSU'NUN  ALACAĞI

Samsunspor'un ceza almasının nedeni ise, Samsunspor'un eski futbolcusu Ben Ofosu'nun, alacaklarının ödenmediğini öne sürerek FIFA nezdinde açmış olduğu dava sonucu FIFA'dan 2014 Temmuz ayında Samsunspor Kulübüne borcun 30 gün içinde ödenmesi istenmiş, ödenmemesi durumunda ise takımın 3 puanının silineceği bildirilmişti.

ÖNCEKİ YÖNETİM EKSİK ÖDEMİŞ
O dönemde Samsunspor'un başında olan ve el öpme merasimlerinde bulunan Yönetim, Ben Ofosu'nun parasının yatırıldığını söylemişler, 3 puanın silinme tehlikesinin ortadan kalktığını açıklamışlardı. Ancak gerçek olan ise, 35 bin USD artı 5 bin CHF borca karşılık sadece 15 bin USD yatırarak kamuoyunu yanıltmış ve aldatmışlar, problemi ötelemişlerdi.

CAS'IN KARARI BEKLENMEDİ
Spor Bakanı'nın, Samsun Valisi'nin istifa etmeleri yönünde ısrarlı oldukları, el öpme ve hava atmada rakip tanımayan o yönetim olağanüstü kongrede devrildi fakat Ben Ofosu'ya olan borcun tamamı ödnmediğinden yeni Yönetime kaldı. Yeni Yönetim kalan borcu, yönetimi devraldıktan 2 gün sonra ödedi ve CAS'a dava açtı. Mahkemenin kararı sonuçlanmadan, TFF acil toplanarak Samsunspor'un Altın değerinde olan 3 puanını sildi ve Samsunspor 5'nci sıradan 7'nci sıraya düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum